Skakavac trail: Dvije utrke na području tri općine i koncert za potpuni doživljaj

Bliži se održavanje prve međunarodne trail utrke "Skakavac trail 2017.", koju u zaštićenom spomeniku prirode organizuje PD Željezničar.

1524
Foto: Denis Ruvić i Dado Veron
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

U subotu 07. 10. sa početkom u 9.00 sati sa Čavljaka, ispred planinarskog doma Hidrogradnje startat će utrka od 32 kilometra, dok će u 11.00 sati iz mjesta Uževica startati utrka od 18 kilometara. 

Cilj obje utrke je na lokalitetu Jošaničkog potoka. Iako ove dužine nekima koji nisu imali priliku trčati u prirodi izgledaju možda strašno, nema potrebe za paniku. Duža staza je limitirana na 10, a kraća na 6 sati, tako da učešće mogu uzeti svi i tako iskusiti čari trail trčanja, i uživati u jedinstvenim ljepotama našeg Skakavca.

Utrke se održavaju na području tri sarajevske općine: Stari Grad, Centar i Vogošća. Osim što se organizacijom utrka radi na promociji trail trčanja i zdravog načina života, iste služe za promociju prirodnih ljepota, očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude Bosne i Hercegovine.

Od samog početka u organizaciji utrke pristupilo se veoma ozbiljno i odgovorno, a projekat su prepoznale i podržale zvanične institucije, organizacije, ustanove, društveno odgovorne firme, sportski i kulturni radnici. Što nas posebno raduje, u cijelu priču se uključilo i više ambasada prijateljskih zemalja, tako da ćemo na utrkama imati trkače ambasadore, a također će ih otvoriti ambasadori koji su odlučili podržati ovaj projekat.

 

U cijeli projekt ovogodišnjeg prvog izdanja Skakavac traila uključio se i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i ponudio značajnu podršku organizatorima kao specijalni partner. Dobro je da institucije sporta u BiH imaju osjećaja za razvoj rekreativnog trčanja u našoj zemlji i prepoznaju kvalitetne projekte od značaja za zajednicu.

Ovom prilikom je Olimpijski komitet odlučio nagraditi dvoje sretnih dobitnika u nagradnoj igri „osvoji startninu“ na našoj Facebook stranici Moje trčanje. Sve što trebate je samo da slijedite korake i nađete se u bubnju za izvlačenje.

Zahvaljujući svemu ovome na dan održavanja utrke učesnici i gosti će imati priliku uživati ne samo u prekrasnim stazama spomenika prirode Skakavac kroz koje budu trčali. Na cilju utrke potrudili smo se sa svojim prijateljima osigurati ekipe fizioterapeuta koji će dočekati trkače, nakon čega će imati priliku  družiti se  u prekrasnom prirodnom ambijentu uz dobru hranu za oporavak. Da bi sve začinili na pravi način, naši drugari iz grupe Konvoj odlučili su održati koncert za učesnike i goste Skakavac trail-a.

Najveća pažnja u organizaciji posvećena je na sigurnost učesnika, tako da će staze biti maksimalno pokrivene ekipama koje će se brinuti za sigurnost utrke i u svakom momentu pružiti im pomoć ukoliko to bude potrebno, a sigurni smo da neće biti potrebe za ovakvim angažmanima.

Želja nam je da organizacijom ove utrke postanemo prepoznatljivi ne samo u Bosni i Hercegovini, nego postanemo brend i šire, približimo trail trčanje svima, a sve radi bolje promocije prirodnih ljepota naše države, afirmacije i poboljšanja turističke ponude Bosne i Hercegovine.

Način učešća i prijave na Skakavac trail možete pronaći na internet i facebook stranici događaja.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakO trkačima i kolačima
Sljedeći članak1. Banjalučki noćni polumaraton: Sretni dobitnici
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.