3. kolo ARL-e: Nakon polumaratona trka na 3000m novi izazov rekreativcima

Zahuktava se nova sezona Atletske rekreativne lige u kojoj nas 3. kolo očekuje sutra od 8:45 sati na Sportsko-rekreativnom centru Safet Zajko u Sarajevu.

1659
Banner

Moje trčanje  – www.trcanje.net

Nakon apsolviranog 2. kola koje se trčalo u sklopu 11. Sarajevskog polumaratona slijedi trka na 3000m na stazi.

Prva grupa rekreativaca podijeljenih prema rezultatima iz prethodnih kola startat će u 8:45 sati. Organizator očekuje odziv ligaša u tri grupe pa će svaka naredna startati nekih 15 minuta poslije. Također, organizator poziva sve učesnike lige da dođu ranije i pred start prve grupe učestvuju na kratkom sastanku, a vezano za nekoliko promjena u pravilniku lige kao i da se liga obogati sa novom trkom izvan staze – 6. kolo kros na Igmanu 10 000m.

– U odnosu na prethodna dva kola, u ovom kolu trčat će se kraća dionica, što je dobra prilika “bržim” trkačima da prezentuju svoje kvalitete. U ovome i jeste čar Atletske rekreativne lige, da se kroz čitav takmičarski program Lige učesnici sprovedu kroz razne discipline, i tako se svima stavi “teret” kratkih i dugih trkačkih dionica. U globalu, treće kolo je prilika da svi ostvare svoje dobre rezultate i tako poboljšaju svoju poziciju na tabeli, najavljuje Elmir Ćerimagić, predsjednik AK Novi Grad Sarajevo.

Po najavama sutra se očekuje sunčano, ali prohladno vrijeme u jutarnjim satima što je povoljno za rekreativce da istrče kvalitetan rezultat.

Prvi favorit za pobjedu u 3. kolu je Alen Raonić, on je ujedno i vlasnik rekorda ARL-e na ovoj distanci – 10:29.14.

Još nije kasno da se prijavite i učestvujete u ovom takmičenju koje okuplja rekreativce iz Sarajeva i okolice, ali i iz nekih daljih gradova. Prijaviti se možete OVDJE.

Bh. rekord na 3000m drži Vinko Pokrajčić koji je trčao 1981. godine u Mariboru 8:07.15, dok je svjetski rekord na istoj distanci u vlasništvu Kenijca Daniela Komena iz 1996. godine i glasi 7:20.67.

Vaši komentari

Banner