Kuvalja: BiH i Banjaluka su spremni za maraton

Početkom minule jeseni (konkretno 30. septembra) je Banjaluka dobila prvi noćni polumaraton, a organizatori ovog događaja, Savez za sport i rekreaciju te banjalučki Running Club, već za sljedeću godinu opet najavljuju iskorak.

1374
Foto: Banjaluka Night Run (Facebook)
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Prva trka je prošla očekivano uz svoje prednosti i mane, a direktor organizacije, Vladimir Kuvalja, ističe da je zadovoljan postignutim.

 – Sam po sebi noćni događaj sa sobom nosi prednosti, a i poteškoće. Na prvom mjestu nam je važna bezbjednost, koja je zahvaljujući MUP-u RS i CJB Banjaluka, te našoj službi bezbjednosti bila na visokom nivou. Događaj je prošao bez problema kad je u pitanju taj sektor, obezbijedili smo dva mobilna ambulantna tima i stacionirane centre sa osobama sposobnim da daju prvu pomoć. Kao i služba bezbjednosti, tako i ovaj sektor nije imao intervencija. Što se tiče učesnika, očekivani broj od 250 takmičara je prevaziđen kad je u pitanju polumaraton, a na ostalim trkama je bilo oko 500 takmičara, tako da smo i tu imali pozitivne ocjene, kaže Kuvalja.

Vladimir Kuvalja, direktor organizacije

Banjalučani su već uvelike u pripremi sljedećeg izdanja trke.

– Prvenstveni cilj nam je da uradimo dobru promociju događaja. Jedan od primarnih ciljeva će biti povećanje broja učesnika u svim trkama, te povećanje vrijednosti takmičarskog paketa, jer zadovoljni učesnici su također primarni cilj.

Posebno zanimljivo je da Banjalučani planiraju organizovati maraton, a što je tek druga trka na toj dionici u BiH (pored maratona “Stazama Branka Ćopića” u Novom Gradu).

– Bosna i Hercegovina i Banjaluka su spremni za maraton. Zašto niko do sad nije napravio takav jedan događaj nisam siguran, ali mi to možemo, a trkači u BiH sigurno to zaslužuju. Oni koji nikad nisu trčali, da se okušaju, a oni koji jesu da imaju priliku u svojoj zemlji da to urade. Znam da postoji jedan maraton u Novom Gradu, koji opstaje zahvaljući pojedinim entuzijastima, ali to ne smije da bude posao pojedinaca već projekat na nivou države ili regiona. Banjalučki maraton će upravo biti to, zaključio je Vladimir Kuvalja.

Podrška od Sarajevskog polumaratona

Ostvarili smo odličnu saradnju sa organizatorima u regionu, počevši od Sarajevskog polumaratona, koji nam je dao veliku podršku ove godine, te koristim ovu priliku da im se zahvalim, kazao je Kuvalja.

Vaši komentari

Banner