KRISTIJAN SINDIK: U Splitu očekujemo punu Rivu trkača

Splitski polumaraton iz godine u godinu raste, kako brojem natjecatelja, tako i cjelokupnom ponudom i atraktivnim sadržajima koji će i za njegovo 18. izdanje po redu 25. februara sljedeće godine biti dostupni svim sudionicima, a i drugim posjetiteljima.

2191
Banner

 

Piše: Nicolae Golea

Od novosti po prvi put je tu veliki Expo, na kojem će se pored podizanja startnih brojeva moći posjetiti i štandove izlagača i proizvođača sportske opreme.

Kristijan Sindik

U Splitu nas očekuje kompletan trkački vikend jer dan prije polumaratona na scenu stupaju najmlađi, djeca osnovnih škola koja će na stazi polumaratona istrčati 3 dječje “milje”.

– Za djecu od 6, 7, 8, 9, 10 godina tu je najmanja, dječja milja od 625m, popularno nazvana TIĆI. Malo stariji, REPCI, oni od 11 i 12 godina će trčati na dvostruko dužoj milji, od 1.250 metara. Najstariji, djeca od 13, 14 i 15 godina ili GRDELINI trčat će najduže, 2.500 metara, pojasnio je direktor Splitskog polumaratona, Kristijan Sindik.

U Splitu su za sljedeće izdanje pripremili i medalju koja bi trebala značiti osvježenje.

Medalja je mnogim trkačima bitna jer predstavlja najemotivniju uspomenu s nekog natjecanja. Ona je ove godine, slobodno možemo to reći, u rangu Londona, Berlina, Rima… budući je i dizajnirana i izrađena na istom mjestu, kaže Sindik.

Startni paket je ispunjen svime što jedan trkač može poželjeti.

– Mislim da opet sve te naoko materijalne uspomene nisu ni izbliza ono što nudi grad star više od 1.700 godina, a trkači će imati priliku proći pored niz njegovih značajnih simbola, ističe direktor Splitskog polumaratona.

Večer uoči polumaratona će biti priređen pasta party u režiji mediteranskih Masterchefova koji će svoje kulinarske bravure dočarati posjetiocima i nakon polumaratona u svojevrsnom after partyu na kojem domaćini spremaju mnoga iznenađenja.

Ono što očekujemo je po običaju – punu Rivu trkača, od 15 do 80 godina, od Kanade do Australije, od Čilea do Kamčatke. Naravno, BiH je tu odmah iza Hrvatske, druga najzastupljenija zemlja, što me posebno veseli, jer je to najbolji dokaz da je trčanje i tamo postalo jedan zdrav i moderan sportski trend, zaključio je Kristijan Sindik.

Vaši komentari

Banner