1. POLUMARATON RIVIERA GRADAC: “Novi smo, ali ništa manje zaljubljeni u trčanje”

Sportska udruga Sun Run – Gradac, pod pokroviteljstvom općine Gradac i Turističke zajednice općine Gradac, organizuje 1. Polumaraton Riviera Gradac, a ovo inauguralno izdanje trke će biti održano 1. maja.

4541
Gradac (Foto: Sun Run Gradac)
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Sportska manifestacija u Gradcu će sadržiti dvije trke od kojih je svakako glavna polumaraton (21.1km), a druga humanitarna trka na 4km.

Startnine

Startnina/kotizacija  je do kraja ovog mjeseca po najnižoj cijeni (100 kuna), a prijavu možete obaviti OVDJE.

Staza je dosta zanimljiva i za bh. trkače s obzirom da je veliki broj nas inače navikao pohoditi Makarsku rivijeru u ljetnim mjesecima, ali ovoga puta bi to napravili na drugačiji, trkački način. Pogotovo kroz polumaratonsku trku jer ona starta (9 sati) u Gradcu, potom vodi šetalištima uz Jadransko more dalje kroz Brist, Podacu, Zaostrog i Drvenik gdje je okretanje i trk nazad u Gradac. Trka na 4km (start u 9:15) će u kompletu biti održana u Gradcu. Limit obje trke je 300 učesnika, a start je na Trgu Soline.

Staza polumaratona

– U svemu ovome smo potpuno novi, zeleni… ali ništa manje zaljubljeni u trčanje od profesionalaca. Bez obzira što su nas upozoravali da je polumaraton možda prevelik zalogaj, ali mi vjerujemo da ako ga možemo istrčati, zbog čega ga ne bi mogli i organizirati? Naša mjesta spojena predivnom šetnicom uz more je jednostavno šteta ne pokazati, priča o začecima organizacije Elidija Rastočić, predsjednica sportske udruge Sun Run – Gradac.

Elidija Rastočić (Foto: Du Motion)

Radi se o skupini djevojaka/žena koje zajedno pohode trke, a sad su iskoračile i sa organizacijom trke za koju imaju svu potrebnu podršku.

– Naš pokrovitelj i glavni suradnik je općina Gradac i turistička zajednica, njihova podrška nam puno znači. Naše nade su populariziranje bilo koje vrste kretanja. Dolaskom trke i ozbiljnih trkača vjerujemo da će se naši mladi, bar ovi koji su nam ostali, zaljubiti u ovo sasvim prirodno čovjekovo kretanje: hodanje i trčanje, kaže Elidija.

Staza trke na 4km

Zanimljivo je da je prijavu za trku na 4km poslao i općinski načelnik Matko Burić.

– Prigodnim programom u tom produženom prvomajskom vikendu pomoći će nam i druge udruge iz zone. Naši tamburaši će animirati mjesto, a tu se krije još nekih iznenađenja o kojima ćemo naknadno, zaključila je Elidija Rastočić.

Nagradni fond

Nagradni fond 1. Polumaratona Riviera Gradac je 10.000 kuna. U obje konkurencije (muškoj/ženskoj) pobjednik nosi 2.500 kuna, drugi 1.500 i treći 1.000. Osigurani su pokali i za najbolje u starosnim kategorijama.

Vaši komentari

Banner