2. MOSTARSKI POLUMARATON: Dueli Živanović – Imamović i Parlov – Kimani obilježili trku

Drugo izdanje Mostarskog polumaratona je okupilo blizu 500 polumaratonaca i još toliko učesnika na humanitarnoj trci građana (na 4km) i dječjoj trci (1km).

2571
Alija Imamović, Darko Živanović, Lucia Kimani, Franjo Lovrić

Moje trčanje – trcanje.net

U takmičarskom smislu “trku pet mostova” je obilježio završni duel pobjednika Darka Živanovića i Alije Imamovića koji su u cilj ušli koju sekundu ispod 1:11.

Sličan dvoboj se odigrao i u ženskoj konkurenciji gdje je nešto ubjedljiviju pobjedu ostvarila hrvatska prvakinja u polumaratonu, Matea Parlov (1:17:23), ispred trostruke bh. olimpijke Lucije Kimani (1:17:40). Kod muških je treće mjesto zauzeo Ivan Bulić (1:16:23), a kod žena Amela Trožić (1:31:03).

Bura je popustila večer prije i dozvolila odlične uslove za trku u Mostaru. Organizatori su se potrudili da sve prođe po volji trkača, a oni su odgovorili masovnijom trkom nego u premijernom izdanju.

Mostar Run Weekend je dan ranije otvoren edukativnom Run konferencijom uz zanimljiva predavanja o treningu, povredama, ishrani, ulozi medija u sportu i važnosti bavljenja rekreacijom za zdravlje pojedinca.

Uskoro opširnije…

U međuvremenu pogledajte foto galerije na našem Facebooku.

Vaši komentari

Banner