2. MOSTARSKI POLUMARATON: Trkački vikend privukao veliku pažnju

Sama činjenica da je Mostar ustalio ovu trku u kalendar bh. dugih pruga pomak je za bh. trkačku zajednicu koja je dobila još jednu zanimljivu rutu, a da ona u isto vrijeme bilježi i kontinuiran progres, pokazatelj su nove uvrštene trke, kao i Run konferencija koja je manifestaciju proširila na trkački vikend.

1773

Moje trčanje – trcanje.net

Za to je svakako najzaslužniji Organizacioni odbor trke na čelu sa doc. dr. Franjom Lovrićem koji preko čitave godine vrijedno radi kako bi podigao manifestaciju na željeni nivo.

Mostar je ovog puta dobio nešto bolji odziv nego prošle godine, prvenstveno zbog dvije nove trke, ali je više trkača bilo i na polumaratonu.

Poslije starta u Potocima nas ruta kao kroz zagrijavanje vodi desnom obalom Neretve do grada gdje trkači već pomalo izmoreni dolaze do dosta zahtijevnog uspona na Bijeli Brijeg. Za mnoge je ovo bio i presudni dio (zbog velike potrošnje) kad je u pitanju konačni ishod trke. Po silasku ruta nas vodi ulicama grada gdje je dosta ljepše trčati uz prisustvo građana iako ponekad nezgodno kroz pješačke ulice.

Draž trke je i u činjenici da ruta donosi prijelaz preko pet mostova (Vojno, Hasana Brkića, Lučki, Bunur i Carinski), nakon čega trkači ulaze u finiš.

U organizaciju manifestacije je bilo uključeno 250 ljudi, od kojih je bilo 95 policijaca i 80 volontera na stazi.

U video prilogu pogledajte šta su imali za reći neki od učesnika 2. Mostarskog polumaratona, kao i organizator…

Vaši komentari

Banner