1. ZENIČKI NOĆNI CENER: Isplanirajte dan trke

1. Zenički noćni cener će se održati u subotu (20 sati), a dječija trka Zenički noćni petak istoga dana sa početkom u 19 sati.

2423
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Startni paketi se mogu podići u Multiplex Ekranu (Trg Alije Izetbegovića) u prostoriji u prizemlju u petak od 16:00 do 21:00 i subotu od 13:00 do 18:00.

Za dječju trku na 500m podjela startnih paketića je predviđena u subotu na Zeni-lijek štandu pored bine od 18:30. S djecom dolaze roditelji te svojim potpisom daju saglasnost da njihovo dijete učestvuje u trci. Startni broj ne morate preuzeti lično – može ga preuzeti neko umjesto Vas uz predočenje Vašeg računa ili fotografije/kopije Vaše lične karte.

Program na dan trke

18:00 – Zagrijavanje uz DJ BosniaK pred dječiju trku

Gdje parkirati

Ukoliko niste iz Zenice i dolazite ličnim prevozom preporučujemo Vam da Vaše automobile parkirate kod Shopping centra Džananović (Adresa: Kamberovića čikma, Zenica 72000). Oko centra i na njegovom krovu nalazi se veliki parking, a sam centar udaljen je cca 10-15 minuta od starta trke.

18:30 – Zvanično otvaranje programa uz voditelja Almira Hadžajića Labuda

19:00 – Dječija trka Zenički noćni petak

19:15 – Završetak dječije trke, proglašenje pobjednika i dodjela diploma malim učesnicima na štandu Zeni-lijeka

19:30 – Zagrijavanje za trku na 10km uz Plesnu školu Nour

20:00 – Start trke na 10 km

21:30 – Završetak trke

21:40 – Proglašenje prvih četvoro u muškoj i ženskoj kategoriji i dodjela nagrada

Staza

Start/cilj trke je na Glavnom gradskom trgu (Trg Alije Izetbegovića). Iz organizacije upozoravaju da trkači detaljno prouče stazu. Trči se 2 i pol kruga. Najlakša orijentacija će biti okrepna stanica na stazi putem koje se možete orijentisati. Prva dva puta prolazite ravno pored nje i pratite stazu, a treći put kada je prođete skrećete na prvom kružnom toku na desno prema cilju. Na stazi će biti dvije okrepne stanice, na startu i drugom kilometru.

Vaši komentari

Banner