9. MEĐUNARODNA UTRKA VELIKA KLADUŠA: Pobjeda Krevsa i Tibljaš, Vujić najbrži od bh. predstavnika

U subotu, 30. juna održano je 9. izdanje Međunarodne atletske utrke Velika Kladuša u istoimenom gradu.

1640
Foto: Velmir Zahirović

Moje trčanje – www.trcanje.net

Kiša i prohladno vrijeme, kao i u većem dijelu Bosne i Hercegovine, pratilo je blizu 400 učesnika ove manifestacije u svim kategorijama na nekoliko trka.

Pored glavne trke na 5.000m organizirane su i trke za djecu na 1.000m, 600m, 300m i 150m.

Organizator manifestacije AK Krajišnik Velika Kladuša ove godine se može pohvaliti dobrom organizacijom čemu je dosta pomogla podrška Općine Velika Kladuša.

– Ove godine sve za utrku bilo je spremno puno prije planiranih rokova, glavni pokrovitelj utrke Općina Velika Kladuša stavila je sve svoje resurse u potpunosti na raspolaganje kao i veliku financijsku podršku. Također, utrku je financijski pomogao i premijer USK-a, i sve je proteklo u najboljem redu. Ono što je zanimljivo jest da je ovogodišnji pobjednik iz Slovenije, čime se nastavila tradicija da niti jedan takmičar do sada nije uspio odbraniti titulu i po drugi put trijumfovati iako su mnogi to pokušavali u više navrata. Odziv takmičara je bio zadovoljavajući i ono što posebno raduje je sve veći broj takmičarki što garantuje da će uskoro omjer učesnika muških i ženskih biti u najmanju ruku podjednak, ako ne i veći u korist ženskog dijela populacije. Jedini problem s kojim smo se suočavali je kiša koja je padala tokom cijelog takmičenja, ali ipak veseli činjenica da niti jednu utrku, počev od onih najmlađih, nismo bili primorani otkazivati jer je interes djece bio ogroman, kaže za www.trcanje.net osnivač AK Krajišnik Velmir Zahirović.

Pobjednik trke je slovenski takmičar Mitja Krevs sa rezultatom 15:48.96. Na drugom mjestu završio je Mađar Tamas Nagy s vremenom 16:05.20. Treće mjesto pripalo je domaćem takmičaru Božidaru Vujiću koji je istrčao za 16:29.69.

Ana Tibljaš i Mitja Krevc (foto Radio Velika Kladuša)

U ženskoj konkurenciji slavila je Ana Tibljaš iz Hrvatske sa vremenom 20:19.76. Drugo mjesto pripalo je također takmičarki iz Hrvatske, Sari Superini – 21:59.66, dok je treće mjesto zauzela domaća predstavnica Zehra Ogrešević – 23:18.56.

Sljedeće izdanje ove manifestacije je jubilarno 10. po redu i organizator se već okreće planovima i organizaciji za 2019. godinu, te nastojanjima da još dodatno poboljšaju trku.

– Pa svakako da nam je u planu povećati nagradni fond, sam broj učesnika, a očekujemo i nove zemlje učesnice s obzirom da smo ove godine po prvi put imali učesnike iz Bjelorusije i Norveške. Čestitam svim pobjednicima, zahvaljujem svim učesnicima, Općini i sponzorima, prijateljima atletike i nadam se iduće godine ponovnom druženju u još većem broju, poručuje Zahirović.

Rezultati:

Muški

Mitja Krevs, (SLO), 15:48,96

Tamas Nagy, (HUN), 16:05,20

Božidar Vujić, (BiH), 16:29,69

Zoran Žilić, (CRO), 17:12,23

Slaviša Bunić, (BiH), 18:12,91

Žene

Ana Tibljaš, (CRO), 20:19,76

Sara Superina, (CRO), 21:59,66

Zehra Ogrešević, (BiH), 23:18,56

Tamara Došen, (BiH), 25:18,15

Iva Jagodnik Knapić, (CRO), 25:51,11

Lista dosadašnjih pobjednika u muškoj konkurenciji
Lista dosadašnjih pobjednika u ženskoj konkurenciji

Vaši komentari

Banner