BANJA VRUĆICA, TESLIĆ: Oprobajte se na Trci zdravlja 18. avgusta

Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica 18. avgusta po prvi put u Tesliću organizuje Trku zdravlja - sportski događaj međunarodnog karaktera, kojem je cilj da obogati turističku ponudu ZTC Banja Vrućica, ali i da promoviše zdravlje i aktivan životni stil.

4808
Foto: Srđan Silbaški

Moje trčanje – trcanje.net

IZ ZTC-a ističu da im je cilj okupiti što veći broj učesnika i simpatizera iz zemlje te regiona, koji će uzimanjem učešća u trci, ali i sudjelovanjem u brojnim popratnim sadržajima koje priprema organizator, uveličati ovaj događaj, te ga učiniti simbolom Banje Vrućice, Teslića i manifestacijom koja će se održavati tradicionalno svake godine.

Trka zdravlja sastoji se od tri trke i to: na 5 km, 10km te Fun Run-a na kratkoj stazi dužine 1km. Trke na 5 i 10 kilometara namijenjene su profesionalnim trkačima i trkačima rekreativcima, a Fun Run je namijenjen za sve zainteresovane, djecu i odrasle, a posebno za goste ZTC Banja Vrućica, kao jedna sasvim nova aktivnost, rekreativnog, turističkog, ali i takmičarskog karaktera.

Projekat Trka zdravlja prepoznat je i od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske, te će Ministarstvo biti pokrovitelj istog. ZTC Banja Vrućica kao specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja idealna je za organizaciju ovog velikog događaja.

Staza

Atraktivna staza Trke zdravlja proteže se kroz najljepše dijelove kompleksa i trkačima pruža priliku da na pravi način upoznaju čari i prirodni ambijent Banje Vrućice. Dok će trkači na 5km trčati jedan krug trasom trke, trkači na 10 km će u prirodnim ljepotama Banje Vrućice uživati dvostruko, trčeći dva kruga po istoj stazi. Staza trkače vodi kroz parkove, šumu, proteže se obalom Jelić potoka, te čak omogućava učesnicima okrepu na izvoru prirodne mineralne vode. Staza je dinamična i trkačima pruža priliku trčanja po ravnim uređenim šetalištima unutar Kompleksa, uključujući i „Stazu ljubavi“, ali i trčanje makadamskom Kardio stazom koja je svojevrstan izazov za učesnike trke jer je nešto zahtjevnija obzirom da prolazi kroz brdoviti dio kompleksa Banja Vrućica. Start i cilj su planirani ispred hotela Kardial, kao centralne tačke i najatraktivnijeg hotela Banje Vrućice.

Trka zdravlja – 10 km

–          dužina staze: 10 km, dva kruga po označenoj stazi oko kompleksa ZTC Banja Vrućica

–          start: Hotel Kardial, 18. avgusta 2018. godine u 19:00h

–          cilj: Hotel Kardial

–          okrepne stanice: 4 (dvije po krugu)

–          vremenski limit: 90 minuta

Trka zdravlja – 5 km

–          dužina staze: 5 km

–          start: Hotel Kardial, 18. avgusta 2018. godine u 19:00h

–          cilj: Hotel Kardial

–          okrepne stanice: 2 (dvije)

–          vremenski limit: 60 minuta

Startnina za obje trke iznosi 20 KM/11 Eura, a prijave će biti otvorene krajem ove sedmice. Broj trkača je ograničen na 300 učesnika.

Fun Run

Opis trke:

–          dužina staze: 1 km

–          broj učesnika: neograničen

Mjerenje vremena i rezultati

Mjerenje vremena je elektronsko, a startni broj se isključivo stavlja na prsa takmičara i mora biti vidljiv tokom cijele trke. Vremenski limit trke za trku od 10 km iznosi 90 minuta, a za trku od 5 km je 60 minuta. Neslužbeni rezultati trke biće objavljeni neposredno po završetku trke na cilju, kao i na stranici vršioca mjerenja.

Medicinska zaštita

Organizator će tokom trke osigurati medicinsku zaštitu, odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem.

Startnina

Cijena startnine za obje trke (na 10km i na 5 km) je 20 KM/11 Eura i može se uplatiti do 12. 08. 2018. godine, dok je cijena učešća na Fun Run trci 5 KM i uplaćuje se na dan trke na licu mjesta, bez potrebne predhodne prijave. Online prijave će uskoro biti moguće putem web stranice. Za pobjednike u različitim kategorijama bit će osigurane nagrade.

Startni paket

Startni paket čine:

– Startni broj

– Mjerenje vremena u realnom vremenu

– Večera i osvježenje nakon trke

– Okrepa tokom utrke

– Dri-fit majicusa logom trke i logom generalnog sponzora

– Dizajnirana finišerska medalja

– Diploma (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima)

– Pokloni sponzora

– Popust na pogodnosti u ZTC Banja Vrućica – naknadno

Preuzimanje startnih paketa i registracija

Informacije o trci je moguće dobiti na e-mail: trka.zdravlja@banja-vrucica.com ili putem Facebooka. Na dan trke startni paketi se preuzimaju na registracijskom pultu organizatora u restoranu Kiseljak.

Prateći sadržaji

Trka zdravlja  obogaćena je i popratnim sadržajima, kao što su obilazak kompleksa i večera za trkače. Nakon trke za sve koji su na direktan ili indirektan način sudjelovali u projektu, trkače,organizatore, volontere, goste i navijače biće organizovan muzički party. ZTC Banja Vrućica posjeduje otvoreni i zatvoreni bazen, kao i wellness centar, koji učesnici trke, ali i oni koji budu tu da pruže podršku, mogu iskoristiti za opuštanje i rekreaciju, kako prije, tako i nakon događaja.

Vaši komentari

Banner