NOĆNA TRKA: Sve spremno za još jedno izdanje travničke petice

Centar za edukaciju mladih privodi kraju pripreme za treće izdanje “Pharmamed Travnik noćne utrke”, koja će ove godine biti održana u subotu, 1. septembra, sa startom u 20 sati.

1695

Moje trčanje – trcanje.net

Za utrku se dosad prijavilo nešto više od 500 takmičara iz cijele BiH, pa i šire, a maksimalni predviđeni broj je 700.

Organizator se, kao i dosad potrudio održati utrku na visokom nivou, a ove godine je, uz podršku pokrovitelja i prijatelja utrke, pripremio i niz iznenađenja za svoje takmičare.

Vjerovatno najveće iznenađenje za takmičare je novčani nagradni fond, za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, kojeg na prethodnim utrkama nije bilo. Za prvo mjesto u obje kategorije predviđena je nagrada od 500 KM, za drugo 300, dok će za osvojeno treće mjesto nagrada biti 200 KM. Ove godine će i svi takmičari koji istrče cjelokupnu trasu od 5 kilometara dobiti i finišersku medalju.

Još jedna novina ove godine je i Dry Skin majica, koju će dobiti svi takmičari koji svoju registraciju kompletiraju do 20. augusta, a tu su i druga iznenađenja u startnom paketu, koja su pripremili pokovitelji utrke.

“Pharmamed Travnik noćna utrka” i ove godine se odvija pod sloganom “Inspiriši slobodu”, sa akcentom na promociju i afirmisanje ljudskih i građanskih sloboda, a trčanje je uzeto kao simbol toga.

Svi koji se nisu prijavili za učešće, to još uvijek mogu učiniti putem web stranice.

Prijave su otvorene i za dječju utrku, „Helen Doron Kids’ Fun Run“, a prijaviti se mogu djeca uzrasta od 4 do 11 godina, u prisustvu roditelja, u prostorijama Helen Doron English škole u Travniku.

Sve informacije o utrkama mogu se dobiti na Facebook stranici Travnik noćna utrka, e-mailu: utrka@cem.ba ili pozivom na broj 030511565.

Atmosferu sa prošlogodišnje trke vam mogu dočarati i naša dva foto albuma: ALBUM1 i ALBUM2.

Vaši komentari

Banner