19. SPLITSKI POLUMARATON: Brojne novitete će kušati rekordan broj bh. trkača

Otkako je prije pet godina termin Splitskog polumaratona pomjeren na zadnji vikend mjeseca februara, ovaj trkački događaj se pretvorio u tradicionalno otvorenje nove trkačke sezone za veliki broj trkača u okruženju.

2836
Foto: Maksim Bašić / start 18. Splitskog polumaratona
Banner

Pripremio: Nicolae Golea

Tako je iz godine u godinu rastao i broj bh. rekreativaca koji su u Splitu otvorili trkačku sezonu sa manifestacijom koja je podižući kvalitetu iz godine u godinu prerasla u jedan od najboljih polumaratona u regiji.

Prošle godine je 450 trkača iz BiH prijavilo se na 18. izdanje Splitskog polumaratona dok se ove godine očekuje još i veći pohod s obzirom na konstantni rast broja rekreativaca u našoj zemlji.

– Splitski polumaraton je volonterski projekt kojeg realiziramo trudeći se iz godine u godinu popraviti sve ono što primijetimo sami ili na što nam naši trkači ukažu. Tako smo u 2019. ušli s novim vizualnim identitetom koji je poveznica našeg grada (Palače) i utrke. Uz novi identitet najveća novost je nova staza na 5 km, koja od ove godine više nije u dva kruga već prolazi kroz srce grada i trči se u jednom krugu. Imamo novu medalju za finišere na koju smo jako ponosni i koja u skladu s novim vizualima je interpretacija naše Palače. Sklopili smo partnerstvo s profesionalcima u organizaciji sajmova pa nas sve ove godine očekuje veći i bolji sajam sporta Start u Maratonskom gradu, priča nam Iris Jurčić ispred Splitskog polumaratona.

Iris Jurčić (lijevo)

Osim nove staze na trci od 5 km Jurčić je za naš portal otkrila i još jednu novost vezanu za ovogodišnje izdanje, ali i dolazak maratonske trke od 2020. godine.

– Lani smo uz pasta party za sve sudionike organizirali i završni party s hranom, pićem i bendom nakon završetka utrke, što ćemo napraviti i ove godine uz novost: svečanost dodjele medalja pobjednicima će ove godine biti u Maratonskom gradu na Gripama kako bi nam svima bilo ugodnije i toplije. Uz pripremu ovogodišnjeg polumaratona puno rada i truda ulažemo u pripremu punog maratona za 2020. godinu, a ako sve bude po planu otkrit ćemo stazu kojom će se trčati na ovogodišnjem polumaratonu. Lani smo postali punoljetni, a 20. rođendan ćemo proslaviti s maratonom.

Trasa polumaratona

Rok za grupne prijave je završen i već je moguće pretpostaviti kako će bh. trkači predstavljati jednu od najvećih skupina na trkama u Splitu.

Medalja 19. izdanja

– Naši trkački prijatelji iz BiH će biti u Splitu i ove godine i to u najvećem broju ikad. To nam je iznimno drago i nadamo se da će biti zadovoljni, kao i do sada. Kako je upravo završio rok za prijavu grupa mogu otkriti da je prijavljeno desetak grupa iz svih dijelova BiH sa više stotina trkača. Od svih prijavljenih grupa (iz svih zemalja) najbrojnija je grupa NGO Marathon Sarajevo, a odmah za njima je Trčanje i to – TiTo koji zajedno dovode preko 200 trkača. Trčanje i utrke su u ekspanziji svugdje u svijetu i raduje nas što i naši susjedi više nego prate taj svjetski trend te se nadam da ćemo zajedno kroz naredne godine nastaviti s širenjem zaraze trčanja i pomagati jedni drugima u organizaciji što boljih utrka, rekla je Jurčić.

Trasa trke na 5 km

Prijaviti se možete do 14. februara, a sve informacije za prijavu možete pronaći OVDJE.

Vaši komentari

Banner