3. GRADIŠKI POLUMARATON: Certifikovana staza i bogat startni paket

Predsjednik Atletsko rekreativnog kluba Gradiška Aleksandar Raca i direktor polumaratona u ovom gradu, Dejan Jakeljić, su u razgovoru za Moje trčanje najavili treće po redu izdanje ove međunarodne trke, koja se ove godine održava 6. aprila.

2551
Banner

Piše: Ljilja Lukić

Novine  ovogodišnjeg Gradiškog polumaratona su trke na 5 i 10km, a polumaratonska staza je certifikovana.

– Kao i prethodna dva, i ovaj polumaraton smo uspjeli napraviti uz dosta privatnih i državnih firmi koje su nas podržale finansijski, jer organizovati ovakvu trku mnogo košta, kaže Raca.

Za mjerenje vremena biće zadužen GBT.

– Učesnike očekuje bogat startni paket sa oficijelnom majicom, čarapama i znojnicama sa logom trke, novčane nagrade, pehari za starosne kategorije od 20 do 60 godina, nove livene medalje i ručak poslije trke za sve učesnike, dodaju organizatori.

Ove godine očekuju preko 500 učesnika na sve tri trke, veliki broj njih stiže iz Slovenije.

– Kako smo se počeli baviti trčanjem i odlazeći na razne trke, odlučili smo prvo osnovati svoj klub, a nakon toga došli smo na ideju da organizujemo prvi ikad polumaraton u gradu na Savi, priča nam direktor trke Dejan Jakeljić.

Kao novi u organizaciji, bilo je dosta stvari koje su ih sputavale, ali uz pomoć drugih organizatora i gledajući kako su oni organizovali trke, uspješno su realizovali do sada dva polumaratona i jednu humanitarnu trku na 5 km.

Na prvom polumaratonu je učestvovalo 300 takmičara, a na drugom je bilo 500 takmičara u dvije trke.

– Ove godine očekujemo jako dobru organizaciju jer smo se već uhodali i nastojimo ispraviti greške koje su bile u prethodna dva polumaratona.

I ove godine biće dosta trkače iz inostranstva – Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Čile, Švedska, Srbija, Austrija… a sigurni su da će im ponovo doći svi oni koji su bili prošle godine.

Trka se održava u subotu, 6. aprila, sa početkom u 10:00 časova, a prijaviti se možete na ovom linku.

Vaši komentari

Banner