3. MOSTARSKI POLUMARATON: Zanimljivi predavači na “Mostar Run Conference” 22. marta

Kao i prošle godine vrlo važan dio mostarskog trkačkog vikenda, “Mostar Run Weekend 2019.”, će biti “Mostar Run Conference”, na programu večer uoči trke, odnosno 22. marta (petak, od 18 sati) u kongresnoj dvorani Hotela Mepas.

1871
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Edukativna konferencija za trkače će i ove godine imati zanimljive predavače sa informacijom više iz svijeta trčanja.

– Mostar će i ove godine pored polumaratona i ostalih utrka svim sudionicima pružiti mogućnost sudjelovanja na vrhunskim predavanjima blisko vezanim za različite trkačke teme. Run Konferencija je namijenjena upravo trkačima koji sudjeluju na našim utrkama s ciljem pružanja edukativne komponente kao jednog od važnih preduvjeta bavljenja tjelesnom aktivnošću uopće pa tako i trčanjem, kaže predsjednik Organizacionog odbora trke, doc. dr. sc. Franjo Lovrić.

Staza će biti certificirana

Još prije nekoliko mjeseci su iz organizacije Mostarskog polumaratona najavili da će ove godine staza biti certificirana. Očekuje se da uskoro i to bude završeno.

– Polovinom ovog mjeseca nam dolazi službena AIMS mjeriteljica kako bi certificirala stazu, a dotad ćemo odrediti i konačnu rutu, izjavio je Lovrić.

Na konferenciji 22. marta će govoriti: Nikola Borić (atletski trener sa iskustvom rada s etiopskim trkačima) na temu “Druga strana medalje – Zašto su Etiopljani najbrži ljudi na svijetu” , Zdravko Mišović (AK Hajduk Maraton Kula, 30 godina u atletici kao trkač i trener) na temu “Trčanje dostupno svima”, Vedran Markotić (Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Škola trčanja Sanus Motus Mostar) na temu “Prevencija i rehabilitacija ozljeda kod trkača” i Josip Ćorić (Motion Travel) na temu “Utjecaj trkačkog pokreta na razvoj turizma”.

– Osluškujući potrebe trkača za dodatnim teoretskim informacijama i iskustvima mislim da smo uspjeli i ove godine osigurati predavače širokog spektra interesa i bogatog iskustva u svijetu trčanja. Tako ćemo obraditi teme prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda, trčanju kao aktivnosti koja je dostupna svima, spoju trčanja i turizma, kao i iskustvima rada u treningu sa vrhunskim trkačima. Kao i prošle godine na kraju predavanja zamišljena su pitanja i interakcija između predavača i sudionika konferencije, rekao je Franjo Lovrić.

Kako je izgledala prošlogodišnja Run konferencija, možete provjeriti na OVOM LINKU, a više informacija o samom Mostarskom polumaratonu, na rasporedu 23. marta, čitajte OVDJE.

Vaši komentari

Banner