2. BRDSKA TRKA NACIONALNI PARK UNA: Staza ove godine kružna, opet poseban nagradni fond za bh. trkače

Brdska trka Nacionalni park Una se već sa svojim prvim izdanjem prošle godine izdvojila u Bosni i Hercegovini posebnim nagradnim fondom za domaće trkače.

3751

Moje trčanje – trcanje.net

Njeno drugo izdanje, u organizaciji JP Nacionalni park „UNA“ d.o.o. Bihać, koji je i glavni pokrovitelj, te partnera i saorganizatora SD Ultra Bihać, najavljeno je za 22. septembra (u 10 sati).

Razlika u odnosu na prošlu godinu je što je staza kružna sa startom i ciljem na Štrbačkom buku. Vrijeme se mjeri čipovima i nagradni fond se dodatno pojačao za starosnu kategoriju 55+ godina. Očekujemo još bolju atmosferu nego prvi put, rekao je koordinator takmičenja i jedan od organizatora, Rasim Junuzović, ultramaratonac iz Bihaća.

Start i cilj

Kružna trasa brdske utrke se proteže kroz sjevernu zonu Nacionalnog parka Una u dužini od 15 km. Trči se kružno u smjeru kazaljke na satu od najvišeg vodopada u Nacionalnom parku Una i na rijeci Uni Štrbačkog buka (start i cilj, 305 m/nm), šumskim putevima i stazama kroz pretežno šumski krajobraz. Ukupna elevacija iznosi oko 400m. Organizator zadržava pravo da izvrši manje izmjene u trasi i dužini staze kako bi stazu takmičarima načinili što atraktivnijom. Start i cilj su na Štrbačkom buku na rijeci Uni (38km od Bihaća). Vremenski limit je 3 sata.

Nagradni fond

Vodeća tri u muškoj i ženskoj konkurenciji će biti novčano nagrađeni. Prvi sa 500 konvertibilnih maraka, drugi 350 i treći 200. Posebno će biti nagrađeni trkači iz BiH i to najboljih pet u muškoj i ženskoj konkurenciji (1. mjesto): 300KM, (2.): 200KM, (3.): 100KM, (4.): 50KM i (5.): 50KM. Biće nagrađeni i trkači sa 55+ godina u ukupnom poretku u obje konkurencije (muški/žene): 1. mjesto: 150KM, 2. mjesto: 100KM, 3. mjesto: 50KM.

Takmičari starosne dobi 55+ su u obavezi prilikom registracije navesti da spadaju u kategoriju 55+, te prilikom podizanja startnih paketa organizatoru predočiti dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) kojim dokazuju da su stariji od 55 godina (rođeni 22. 09. 1964. godine i stariji).

Registracija

Cijena startnine je 30 konvertibilnih maraka, odnosno 16 eura za uplate do 31. jula. Od. 1 augusta je 40KM (21 euro). Za grupne prijave od 10 i više trkača organizatori odobravaju popust od 20 posto. Rok za online prijave je 8. septembra. Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Online prijavu možete izvršiti na OVOM LINK-u (potrebno je prvo se registrovati).

Rezultati prošlogodišnje trke.

Startni paket

Startni paket sadrži: startni broj sa imenom (za uplate do 31. 8.), elektronsko mjerenje vremena, ručak poslije trke, okrepa tokom trke, dry – fit majica s logom NP Una i maskote takmičenja, finišersku medalju, diplomu (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima), ulaznicu za NP Una – posjetilačka zona Štrbački buk – Lohovo, ulaznicu za pratnju za NP Una – posjetilačka zona Štrbački buk – Lohovo uz prethodnu najavu organizatoru tke, promo materijal Nacionalnog parka Una i sponzora.

Vaši komentari

Banner