5. BANJALUČKI POLUMARATON: Humanitarni sportski događaj 12. maja

Na jubilarnom petom Banjalučkom polumaratonu organizator ove godine posvećuje posebnu pažnju humanitarnom aspektu trke, i to na više načina.

1650
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trčanje sa sobom nosi najpozitivnije benefite za tijelo i duh, trčanje mijenja svijest.

Pored toga, ono čime trkači svojim primjerom žele da utiču na društvo, je skretanje pažnje na one kojima je podrška neophodno potrebna. Nebrojeni su primjeri gdje trkači prodaju kilometre, trče za pomoć bolesnima, siromašnima i daju dobrotvorne priloge.

U duhu ovoga, Banjalučki polumaraton na svom 5. jubilarnom izdanju 12. maja, sprema nekoliko akcija.

1. Humanitarni broj

Ove godine na Banjalučkom polumaratonu možete trčati “humano”. Ukoliko se prijavljujete za Banjalučkih 10, trku na 10 km, ili Banjalučki polumaraton 21,1 km, imate mogućnost kupiti humanitarni broj.

Iz organizacije objašnjavaju:

– Kupite humani broj i dio novca od Vaše uplate ide dvjema organizacijama koje se bave humanitarnim radom. To su: “Ponos – Samohrani roditelji” i “Zdravo da ste” (WEB i Facebook). Cijene humanitarnih učesničkih paketa su identične sa regularnom cijenom FULL paketa (trenutno 45KM za polumaraton i 40KM za trku Banjalučkih 10km). Diskontna cijena do kraja prijava za ove organizacije je 30KM za polumaraton i 25KM za 10 km. To znači da se od svake uplate, za jednu ili drugu trku, trenutno odvaja 15KM po plaćenom paketu. Suma koju TRK odvaja, daje se kao donacija, i jednako dijeli po pola na obje organizacije. Svi oni koji se prijave za humanitarni broj, obavezni su da plate minimalnu trenutnu cijenu, a po svojoj želji mogu platiti i više. Molimo vas da kupovinu svog broja promovišete na društvenim medijima, a na taj način i ove dvije organizacije kojima je pomoć i podrška neophodno potrebna. Veliko hvala u njihovo, i u ime TRK-a!

Link za humanitarni paket.

2. Running together (trčimo zajedno)

Pojam koji se sve više spominje u našem društvu je inkluzivitet. U cijelom svijetu pa i kod nas svjedoci smo raznih akcija gdje se djeca i ljudi sa posebnim potrebama pokušavaju uključiti u svakodnevne tokove društva. Jedna od definicija kaže da je to praksa ili politika organizacije (društva) u kojoj se uključuju osobe koje su na neki način isključene ili marginalizovane, kao na primjer one koje imaju psihičke, mentalne, posebne potrebe, ili su članovi manjinskih grupa.

U ovom smislu je Banjalučki polumaraton ostvario kontakt sa organizacijom manifestacije “Svi smo mi dio vas” koja će se po drugi put održati 11. i 12. maja. Pogledajte video sa prošlogodišnjeg izdanja. Organizator dovodi djecu sa cijelog područja bivše Jugoslavije da uzmu učešće na ovogodišnjem izdanju manifestacije.

Zajednički plan je da djeca koja će u Banjaluci biti za vikend, 12. maja uzmu učešće na Banjalučkom polumaratonu. Djeca učestvuju tako što se u toku trke nalaze u posebnim kolicima prilagođenim za veće brzine, koje guraju dezignirani trkači. Pozivamo sve trkače koji to žele da se priključe grupi koja će gurati kolica. Plan je da ova akcija postane tradicionalni dio Banjalučkog polumaratona.

Pogledajte ovdje video o učešću djece na Novosadskom maratonu.

Vaši komentari

Banner