(VIDEO) NGO MARATHON SARAJEVO: Sedma generacija školaraca kreće u pogon

U sarajevskom Cinema Cityju je održana Info sesija Škole trčanja Klix čime je pokrenuta nova, sedma sezona škole trčanja u organizaciji NGO Marathon Sarajevo.

1926
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Posjetioci su mogli čuti osnovne informacije o treninzima, rekreativnom trčanju, upoznati trenerski tim, te čuti iskustva ranijih polaznica Škole.

Polaznici Škole trčanja Klix će imati priliku trčati u jednoj od četiri grupe, prilagođene iskustvu i ciljevima polaznika, te savjetima trenera.

– Nastavljamo sa svojim aktivnostima koje već dugi niz godina sprovodimo. Sve više je ljudi svake godine, raduje nas dobar odziv na info sesiji, a nadam se i velikom broju polaznika na prvim treninzima tokom naredne sedmice u Školi trčanja, kaže direktor NGO Marathon Sarajevo, Erol Mujanović.

Istakao je i nekoliko novina u odnosu na prethodne godine.

– Tu je jedna jako brza grupa koju smo nazvali “ultra grupa”, a biće i malo više druženja nego prethodnih godina tako da nastavljamo viziju i misiju Udruženja Marathon Sarajevo koja jeste da promoviše zdrav način života, te stvara rekreativne trkače od kojih će većina u septembru istrčati prvi polumaraton, zaključio je Mujanović.

Prijave za Školu trčanja Klix su i dalje otvorene na stranici NGO Marathon Sarajevo, a probni treninzi će biti održani u utorak 2. aprila i četvrtak 4. aprila od 18 sati u Ulicu Franje Račkog.

Više o aktivnostima NGO Marathon Sarajevo i trkama koje udruženje organizuje, saznajte iz videa u prilogu.

Vaši komentari

Banner