1. KONJIČKI NOĆNI CENER: Humanitarna trka 6. jula, cilj i pokretanje škole trčanja u Konjicu

U organizaciji općine Konjic, a na inicijativu rekreativnog trkača - humanitarca Mahira Mujića, u Konjicu će u subotu 6. jula (s početkom u 19.30 sati) biti održana trka na 10 kilometara pod nazivom “Konjički noćni cener 2019”.

4723
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Osim trke na 10 kilometara biće održane i dječja trka na 500m te trka/šetnja građana 1382 (godina prvog pisanog spomena Konjica) na 1.000m.

Mahir Mujić

– Želim da pomognem društvu i zajednici. Zato sam posljednjih 20 dana i 20 noći radio da ovaj projekat uspije. Želim da jednog dana ovo bude najveća humanitarna trka u regionu, gdje će kompletan novac od startnina ići u humanitarne svrhe. Cilj je pokretanje škole trčanja, a već imamo grupu od 7 momaka koji redovno treniraju i sigurno da ću do dana trke ostvariti i taj cilj. Želim da kroz školu trčanja pronađemo nove talente. Zahvaljujem se ambasadorima trke, prijateljima, medijima i općini Konjic što su na kraju ipak prepoznali ovaj projekat, rekao je Mahir Mujić.

Start svih trka je Ulica Maršala Tita, desna obala Kamene ćuprije. Staza 10K trke je ravna i brza, a proteže se kroz cijeli grad Konjic dolinom rijeke Neretve i povezuje 5 konjičkih mostova.

Rok za prijave na 10K trku je 28. juni ili do popune limita (400 trkača). Startnina košta 20KM (do 17. 6.) i 25 KM (18. 6. – 28. 6.). Vremenski limit je sat i pol.

Startni paket sadrži sljedeće: funkcionalna majica, učesnički broj-čip, finišerska medalja, vrećica, okrepe duž staze (voda, voće, izotonici), voda i hrana poslije trke, pokloni sponzora, popusti za noćenje, online diploma, video prilog ulaska u cilj, oficijelne fotografije i video sa trke. Prijave se mogu obaviti na ovom LINK-u.

Dječja trka na 500m će biti podijeljena u četiri uzrasne kategorije (predškolska djeca, učenici od I – III razreda, učenici IV – V razreda, učenici VI – VII razreda). Start je u 18 sati, a cijena startnine 5KM (plaća se prilikom preuzimanja startnog broja na dan trke). Startni paket: pokloni sponzora, učesnički broj, voda poslije trke, finišerska medalja.

Na trci/šetnji građana na 1.000m pravo učešća imaju svi građani koji kupe – humanitarni broj “1382”. Start je u 19.30 sati, a cijena startnine 5KM. Startni paket: humanitarni broj “1382” i voda poslije trke.

Dječja trka i trka/šetnja građana su humanitarnog karaktera i prikupljeni novac od startnine usmjerava se za kupovinu potrebnih rekvizita za tjelesni odgoj u dvije osnovne škole na području općine Konjic. Sve tri trke su limitirane na po 400 učesnika.

Nagradni fond

“Konjički noćni cener 2019” će imati i nagradni fond od 1.600 KM. Biće nagrađena najbolja četiri u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvi sa 300KM, drugi 200KM, treći 100KM i četvrti 50KM. Najbrži Konjičanin i Konjičanka će dobiti po 100KM, a drugoplasirani u obje konkurencije po 50KM.

Vaši komentari

Banner