MARINA LONČAR: Polumaraton u Gradcu, dok te valovi zapljuskuju, a borovi mirišu

Ovo je priča koja se može sažeti u dva stiha Branka Kockice: U svijetu ima jedno carstvo, u njemu stanuje drugarstvo… Škola trčanja Sanus Motus Mostar.

3841

Piše: Marina Lončar

Bilo jednom davno, u 11. mjesecu 2018. godine… istrčali mi naše mandarinice u Metkoviću, naš 1. polumaraton i već hrabro započeli priču o tome koji nam je sljedeći.

Mislim, Mostar se podrazumijevao, al poslije toga rekoh: ‘ja MORAM još jedan, ja sam mala Gračka i moram istrčati svoju rodnu grudu‘.

Ivana jedva dočekala.. i ja ću, i ja ću…ja Gradac obožavam, Željka veli…idem i ja, Adi…Gradac je predivan…ja ga trčao..al ne znam da ću opet, Jasmina…ja NEĆU…to je najteža staza koju sam trčala ikad. Kasnije još saznajemo da su neki i povraćali, meni knedla u grlu, al nitko ne odustaje od namjere da ga istrči…Idemo! Ma bit će nam super u Gradcu…samo pozitiva iz usta mojih drugova iz Škole.

I tako mic po mic, približio se 5. mjesec, sanjali smo vikend iz snova, sunce (ipak je to Sun Run), more pa čak i zasluženo kupanje u moru poslije HM-a, a od svega toga zadovoljno se okupali u kiši.

Nas 10 ‘hrabrih’ (čitaj ludih) i još golemih 20-ak drugova (trkača) iz 1. i 2. generacije škole na 4 km to nedjeljno jutro unatoč stvarno lošim vremenskim uvjetima, snažnom vjetru i kiši, krećemo na osvajanje definitivno najljepše i najteže staze Jadranskog mora. Bilo je tu puno uzbrdica, klizavih nizbrdica, evo sat kaže elevacija 242m, bilo je i malo traila, ama baš svega je bilo, ali najviše je bilo pozitivne energije kako nas trkača tako i volontera koji su bili srce i duša ovog događaja. Unatoč neumornoj kiši bodrili su nas povicima, dodavali vodu, usmjeravali, ne samo na službenim okrepnim stanicama već i na svakom koraku ove duge staze. Meni srce ko kuća, cure iz SUN RUN-a su uspjele drugu godinu zaredom pokazati da je ova manifestacija jedna vrijedna i divna trkačka priča, a sama utrka, što reći… to vam je utrka za dušu… pa zamislite samo onu prekrasnu tišinu dok trčiš neposredno uz more, valovi te zapljuskuju, a borovi mirišu…čista energija.

I na kraju da ne zaboravimo da smo se sa ‘rainy’ Sun Run-a iz Gradca vratili kući i sa izvrsnim rezultatima, naši treneri Zoran Bilić i Adi Čučak 1:51, gazelica škole Anita Miškić 2:00, kolega Marsel Barać 2:01, a na utrci 4 km je briljirala naša Irma Kristić 19:52.

Dojmovi i poruka za kraj od Sanus Motus ekipe: Jest’, bilo je teško al’ se vidimo opet i dogodine!

I naravno još jednom velika pohvala organizatorima Sun Run HM-a na organizaciji još jedne predivne utrke i iskazanom velikom gostoprimstvu.

MT NAPOMENA: Marina Lončar je istrčala SUN RUN Gradac polumaraton za 2:10:00.

Marina Lončar, Anita Miškić, Renata Šušnjar

Vaši komentari

Banner