1. JAJAČKA TRKA: Doživite start pred Plivskim vodopadom

Prva Jajačka trka će biti sportska manifestacija sa trkama na tri dionice: 5km, 10km i trkom za najmlađe, a biće održana u subotu 10. augusta sa početkom u 18:30 sati.

4189
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Jajačku trku posebnom čini prvenstveno startno mjesto koje se nalazi kod jednog od dvanaest najljepših vodopada na svijetu, mjesto gdje se na nesvakidašnji način spajaju dvije ljepotice Pliva i Vrbas.

Jajački vodopad je jedini na svijetu koji se nalazi u samom centru grada i sigurno je jedno od najvećih atrakcija, ne samo u Jajcu, nego i u BiH. Staza se nastavlja tokom rijeke Plive do poznatih mlinčića, jednog od tridesetak istorijskih znamenitosti u Jajcu, odakle će se trkači početi vraćati prema cilju. Sam cilj je u centru grada u koji se ulazi kroz Banjalučku kapiju iz 14. stoljeća.

Organizaciju trke čine predstavnici sljedećih klubova: Salih Keljalić – Atletski klub Vodopad, Anto Žunić – Univerzalna škola sporta Rasti Zdravo, Asim Bošnjak – Odbojkaški klub Time Out, Dragan Jakešević – Malonogometni klub Fortis i Edina Hajder – Floorball klub Lavovi.

– Potrudili smo se da osiguramo dobru atmosferu i zabavu za sve prisutne, a za trkače su tu startni paketi i novčane nagrade za najbrže. U svakom slučaju, sigurni smo da će svi koji dođu trčati u Jajce, otići sa najljepšim uspomenama i da će imati dosta priča za ispričati kada se vrate svojim kućama, kaže ispred organizatora Edina Hajder i dodaje:

– Vaš dolazak bi nam bio velika podrška i znak da smo na pravom putu za promicanje sporta, zdravog života, turizma, dobrih vibracija i svega onoga što je pozitivno i zaslužuje da se izdigne iznad negativnosti koja nam je nametnuta. Trčite sa nama!

Više informacija i prijave (do 2. augusta) na sljedećem LINK-u.

Vaši komentari

Banner