3. TUZLANSKI POLUMARATON: Učestvovat će preko 1.000 trkača iz 14 zemalja svijeta

Sve je spremno za održavanje 3. Tuzlanskog noćnog polumaratona.

3151
Foto: Una Storia

Moje trčanje – trcanje.net

U subotu, 20. jula osim trkača iz BiH, ulicama Tuzle trčat će i trkači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske, Francuske, Albanije, Kenije, Luksemburga, Kanade, Amerike, Australije…

Preko 200 volontera i redara

Organizator događaja Atletsko rekreativni klub Rekreativci Tuzla angažirao je preko 200 volontera i redara koji su neizostavan dio ovakvog događaja. Očekuje se da će tu noć Tuzla biti najposjećenija baš kako i dolikuje jednom gradu koji je po svojoj posebnosti prepoznatljiv u cijelom svijetu. Tuzla je grad kulture, sporta, univerzitetski grad. Posebno poznat po multikulturalnosti, promociji pozitivnih životnih vrijednosti, grad koji njeguje kulturne i povijesne znamenitosti. Tu je svatko dobrodošao i uopće nema sumnje da će u subotu Tuzla biti grad velikih prijateljstava, druženja i promocije pozitivnih vrijednosti.

Tri trke i humani aspekt

Ustrajni u svojoj nakani da iz godine u godinu budu sve bolji, ARK Rekreativci Tuzla su ove godine uz polumaraton i Fun Run utrku na 5K, odlučili organizirati i dječju utrku. Koliko su prepoznati kao pozitivan primjer dokazuje činjenica da je u samo par dana pristiglo 300 prijava koliko je bilo i planirano, te su prijave zatvorene iako je zainteresiranost daleko veća. Novost ove godine je i humani aspekt, te je u suradnji s centrom „Mali svijet“ dogovorena realizacije projekta „Za nekoga s autizmom“. Cilj projekta je da se putem prodaje kilometara i metara učesnika na nekoj od trka prikupe sredstva koja će biti usmjerena u toplifikaciju ovog Centra. Svoje kilometre/metre prodavat će oko 150 trkača, a iste će biti moguće otkupiti i na licu mjesta.

Uz brojne sponzore, Tuzlanski polumaraton podržavaju i sami građani koji će dati svoj doprinos kao volonteri i podrška na stazi, a neki od njih će i trčati. Posebno treba izdvojiti polaznike ovogodišnje šeste sezone škole trčanja koju organizira ARK Rekreativci Tuzla, a koji će upravo u svom gradu trčati svoj prvi zvanični polumaraton.

Iz ARK-a Tuzla pozivaju sve ljude koji cijene i vole sport da tu noć budu na Trgu slobode ili nekoj od ulica gdje će trčati sudionici, te doprinesu da ovaj događaj bude još ljepši.

Vaši komentari

Banner