3. TUZLANSKI POLUMARATON: ARK Rekreativci očekuju novi rast manifestacije

Udruženje Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla osnovano je 2014. godine s ciljem da okuplja osobe svih uzrasta koje žele da se bave atletikom.

2844
Foto: Una Storia
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Klub djeluje na području Grada Tuzla gdje je zahvaljujući grupi entuzijasta, skoro nevidljivu trkačku zajednicu, kroz prethodne godine učinilo masovnom i prepoznatljivom daleko izvan granica naše zemlje.

U novembru 2015. godine odlučni u svojim ciljevima pokrenuli su prvu školu trčanja na ovim prostorima kroz koju su do sada prošli brojni ljubitelji trčanja od kojih neki ostvaruju zapažene rezultate. Ove godine uspješno provode šestu po redu koja broji više od šezdeset polaznika.  Kroz rekreativno trčanje Klub promovira amaterski sport i učestvuje na takmičenjima. Članovi kluba su samo u protekloj sezoni učestvovali na desetinama polumaratonskih utrka u zemlji i inozemstvu čemu svjedoče brojne medalje. Također, članovi predstavljaju Klub i Grad Tuzlu na brojnim maratonskim trkama, ali i na ultramaratonskim trkama.

Aktivnosti

Klub je organizirao i humanitarnu utrku te tom prilikom za teško oboljelog sugrađanina Jasmina Zubčevića prikupili sredstva u iznosu od 6000 KM. Ove godine su dali i svoj doprinos u pogledu očuvanja zdrave životne sredine organizirajući akciju čišćenja izletišta Ilinčica.

Prije dvije godine odlučili su se na veliki poduhvat i uspješno organizirali 1. Tuzlanski noćni polumaraton koji je na startu s prekrasnih Panonskih jezera okupio veliki broj trkača iz BiH, regije, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Polumaraton i FunRun trka održani su pod geslom „Pokaži da možeš“, a Tuzla se upisala kao prvi grad u BiH koji organizira noćnu polumaratonsku trku ulicama grada.

Prošlogodišnji 2. Tuzlanski noćni polumaraton udvostručio je broj učesnika. Za razliku od prethodnog, startao je sa Trga slobode odakle će i ove godine povesti trkače prema zapadnom dijelu grada, potom kroz sam centar, najljepšom alejom koja krasi istočnu stranu grada i nazad do Trga. Trkači će trčati certificiranom stazom.

Ovogodišnja trka

U okviru ovogodišnjeg sportskog događaja koji je najavljen za 20. 07. 2019. s početkom u 20.30 sati, kao i prethodnih, i ove godine bit će organizirana Fun Run trka na 5 km, a novina je dječja utrka pod nazivom „Dvojni C“. Ova utrka startat će sat ranije, dakle u 19.30h,  a učešće će moći uzeti 200 mališana za koje su osigurani majice, finišerske medalje te pokloni sponzora.

Osim toga, u suradnji sa centrom „Mali svijet“ manifestacija će imati i humani doprinos, a pomoć će ovaj put biti usmjerena prema djeci s autizmom.

Uzimajući u obzir izuzetno dobre prethodne reakcije, očekivanja su da ovogodišnji polumaraton bude još bolji i masovniji te da postigne svoj prvi i osnovni cilj, a to je da broj ljubitelja trčanja, učesnika na polumaratonu, bude veći nego ranije.

Vaši komentari

Banner