28. ZAGREBAČKI MARATON: Nemojte propustiti! Evo i zašto…

Ostalo je još nešto manje od 3 mjeseca do starta 28. Zagrebačkog maratona!

4407
Foto: Dražen Filipović

PR tekst: Gordana Bralić

28. Zagrebački maraton održati će se  13. 10. 2019. u 10 sati.

Pozivamo sve trkače da se prijave na jednu od utrka Zagrebačkog maratona do 15. kolovoza 2019. i uhvate jeftinije startnine. Osim polumaratona i maratona, ove godine možete trčati i Garmin 10 K utrku sa startom u 9 sati kao i maratonsku štafetu (4 sudionika) sa startom u 10 sati.

Do sada je utrku prijavilo preko 3.000 trkača i već sada znamo da će ovo biti najbolji i najbrojniji Zagrebački maraton. Uz utrke, posebno za naše trkače i sugrađane organizirali smo i veliki štrukla party uoči maratona koji će se održati u subotu, 12. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u popodnevnim i večernjim satima. Za subotu smo pripremili maratonski expo i dječije utrke, zanimljiv glazbeni program od popodnevnih sati, veliki koncert iznenađenja u 19 sati te cjelodnevnu ugostiteljsku ponudu. Uz bogate startne pakete koji ove godine uključuju i trkaču majicu dugih rukava, sudionici svih utrka dobit će i veliku unikatnu finishersku medalju s motivom Medvedgrada.

I ove godine pripremamo još bolje i bogatije glazbene i navijačke punktove duž cijele trase kao i na stratu / cilju koji će sigurno olakšati kilometre našim trkačima i osigurati veselu atmosferu za vrijeme utrke.

Ovogodišnji Zagrebački maraton humanitarnog je karaktera te bi posebno skrenuli pozornost svima koji prijavljuju utrke da kroz prijave sudjeluju i doniraju sredstva za rehabilitaciju osoba s transplatiranim plućima koju provodi udruga INSPIRO. Svi trkači koji sudjeluju u humanitarnom dijelu imat će na majici iz startnog paketa na leđima otisnut citat: “Pusti baterije, napuni pluća” kao simboličan znak zahvalnosti što su svojim doprinosom omogućili kvalitetan i stručan rad na rehabilitaciji osoba u transplatacijskom procesu.

Prije samog maratonskog vikenda pripremili smo još jedan, peti i zadnji, veliki zajednički trening s partnerom Garmin Hrvatska koji će se održati u utorak, 3. 9. 2019. na Jarunu. Treninzi Zagrebačkog maratona besplatni su za sve i stručno osmišljeni od strane naših promotorica: Marija Vrajić – Trošić, Matea Matošević – Hačić, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan i uvijek popraćeni brojnim nagradama sponzora kao i tombolom koja uključuje i 2 besplatne startnine. Stoga pozivamo sve koji su u prilici neka nam se pridruže i testiraju vlastite mogućnosti uoči nastupa na Zagrebačkom maratonu.

Raspise i sve informacije o utrkama Zagrebačkog maratona možete naći na web stranici, a možete se informirati i putem društvenih mreža: Facebook i Instagram.

Vaši komentari

Banner