1. BANOVIĆKI POLUMARATON: Na programu tri trke 24. augusta

Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu, 24. augusta, sa početkom u 9 sati.

2822
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U organizaciji KUD Litva Banovići, a pod pokroviteljstvom Opštine Banovići, biće održane tri trke, polumaraton (kotizacija 10 KM), trka građana na 5km pod nazivom “Pokreni se” (kotizacija 10 KM) i dječija trka oko gradskog parka Banovići za koju je učešće besplatno.

Denis Šabanović

Plaćanje kotizacije će biti obavljeno po preuzimanju startnih paketa. Start i cilj trka je u centru grada gdje će se održati i ceremonija proglašenja najboljih takmičara.

Staza polumaratona je valovita jer se trči kroz Zaštićeni pejzaž Konjuha, kaže generalni koordinator projekta, Denis Šabanović.

Staza polumaratona

Pripremljene su robno – novčane nagrade za najbolje po dobnim kategorijama, za troje najboljih ukupno (muška i ženska konkurencija), te nagrada za najboljeg domaćeg trkača u polumaratonu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem službene stranice događaja, a prijave su moguće do 10. augusta.

Staza trke na 5km

– S obzirom da nam je ovo prva trka velika je odgovornost i privilegija organizovati ovakvu manifestaciju. Očekujem da će organizacijski ovaj događaj biti odrađen na nivou i da ćemo se svi ponositi njime. Želja nam je da Banovićki polumaraton preraste u tradiciju koju će buduće generacije čuvati i njegovati, kaže Šabanović koji se zahvaljuje KUD Litva Banovići na trudu i angažmanu, Opštini Banovići na finansijskoj podršci, te brojnim prijateljima koji su prepoznali ovaj vrijedan projekat za Banoviće.

Limit trke je 400 trkača, a sve u cilju što bolje organizacije. Dosad Banovići imaju oko 200 prijava.

Staza dječje trke

Vaši komentari

Banner