2. CAZINSKI MARATON: Mjerenje rezultata i okrepa za iskorak u organizaciji trka u BiH

Ovogodišnje izdanje Cazinskog maratona (4. augusta, od 7:30 sati) obećava vrhunski sportski događaj, kako za atletičare, tako i za rekreativne trkače.

2514
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu ove sportske manifestacije, ove godine će se održati državno prvenstvo u maratonu, te kantonalno prvenstvo Unsko-sanskog kantona u trci na 10km, polumaratonu i maratonu.

Prvi put u BiH ćemo imati sistem mjerenja vremena na ovom nivou – čak 30 kontrolnih tačaka na maratonskoj trci, i monitor u finišu na kojem se mogu pratiti prolazi svih trkača na svakih kilometar – dva. Također, biće omogućeno pratiti trkače u realnom vremenu putem aplikacije.

BURT tim je sa velikom pažnjom pristupio organizaciji prvenstva, i očekuju da će u potpunosti opravdati povjerenje AS BiH i AS USK. Za jednu uličnu trku, rekreativni trkači čine brojnost, i za njih organizator priprema mnoštvo iznenađenja. Počev od bogatog startnog paketa, proglašenja pobjednika u dobnim i apsolutnoj kategoriji, svi trkači će moći da uživaju u sadržajnom programu dan prije trke, posjetivši tvrđavu Ostrožac gdje će biti održana modna revija u subotu, te su pozvani na ručak na dan trke u 15h.

Ono što je posebno važno, obzirom na to da se trka održava u ljetnom periodu – na stazi će biti postavljene okrepne stanice na svakih kilometar – dva na svim distancama. Vremenski limit za sve distance će biti 6 sati. U organizaciji smatraju da će ovaj potez ohrabriti rekreativce da se odvaže istrčati svoj prvi polumaraton, bez straha da će zakasniti u finiš.

Ovaj veliki sportski događaj biće i promocija zdravog života i aktivne zabave za cijelu porodicu, jer se u sklopu Cazinskog maratona održavaju i trke za najmlađe u tri kategorije.

– Drago mi je da imamo puno veću podršku grada Cazina, sportskog saveza grada

Mirsad Abdaković

Cazina i USK. Također, imamo puno više sponzora ove godine, tako da možemo još kvalitetnije organizovati trku. Ovakva organizacija, i prilika da organizujemo prvenstva, privukli su u Cazin elitne trkače iz BiH i regije. Cilj nam je da izgradimo trku koja će trajati, i postati lijepa tradicija grada Cazina, rekao je predsjednik BURT-a, Mirsad Abdaković.

Prijave za sve trke u Cazinu su moguće do posljednjeg dana (nedjelja, 4. 8.), a cijene kotizacija će ostati iste.

Vaši komentari

Banner