VOGOŠĆA 5K: “Trka za sve generacije” 7. septembra (10 sati)

Ove godine će 7. septembra (sa startom u 10 sati) po drugi put biti organizovana “trka za sve generacije”, odnosno “Vogošćanska petica”, čiji je cilj podizanje svijesti o značaju te afirmaciji sporta i zdravog načina života među Vogošćanima.

3265
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Organizatori trke su JU KSC Vogošća i QSI međunarodna škola Sarajevo. Iz organizacionog odbora pozivaju sve trkače, rekreativce, atletičare, članove sportskih kolektiva da se pridruže i svojim učešćem podrže ovaj događaj.

– Vogošćanska petica lagano prerasta u tradiciju. Cilj organizatora je omasoviti učešće i poticati okretanju zdravom sportskom životu, kaže ispred organizatora Haris Fazlić.

Staza

Trče se dva kruga od 2.5km sa ukupnom elevacijom od 32m. Start je ispred upravne zgrade Kulturno sportskog centra “Jasmin Isanović”, odakle se trči prema Omladinskoj ulici gdje se pravi okret ispred internacionalne škole QSI. Potom se trči u ulicu Izeta Delića i pravi se okret prema Jošaničkoj ulici. Iz Jošaničke se nastavlja u Igmansku ulicu da bi se potom opet ušlo u Jošaničku ulicu i krug se završava ispred zgrade KSC Jasmin Isanović.

Startni paket

U pripremi je bogat startni paket za kotizaciju od 15 KM. U njemu pored finišerske medalje, sportskih čarapa, startnog broja, čipa za elektronsko mjerenje, proizvoda partnera trke i vrijednih popusta trkači dobivaju i kvalitetnu majicu renomiranog bh. brenda No.1. Organizatori su najavili i da pripremaju još neka iznenađenja za svoje učesnike, kao i nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Trka je na rasporedu 7. septembra od 10 sati, a rok za prijave je 20. august. Mogu se obaviti na sljedećem LINK-u. U videu ispod se možete upoznati sa stazom Vogošća 5K.

Vaši komentari

Banner