CAZIN: Uz izgradnju atletske staze pokreće se i Škola trčanja

U proteklih nekoliko godina, u našoj zemlji je broj rekreativnih trkača u konstantnom porastu. Najveći broj njih svoje prve korake napravili su u školama trčanja, koje trenutno imamo u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Tuzli itd.

2922
Banner

Piše: Hanifa Terzić

Ovo je sjajan način da se rekreativci odvaže početi s trčanjem, uz stručne trenere, i iskusnije kolege.

Rad u grupi mnogima daje dodatnu motivaciju, a zajednička putovanja na trke i druženje su motiv više. Stoga ne iznenađuje što se sve više ljudi odlučuje priključiti ovakvim projektima. Čini se da je nakon uspješno organizovanog Cazinskog maratona ove godine, u tom dijelu naše zemlje značajno poraslo interesovanje za ovaj vid rekreacije među građanima. Pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu prepoznala je i Gradska Uprava Cazina, te su odlučili investirati u izgradnju atletske staze, prve takve u gradu. Staza na stadionu FK Krajina će biti duga 300 metara, sa četiri trake, a otvorenje je planirano za 21. septembar.

Istog dana, planirano je i otvorenje škole trčanja u Cazinu, na inicijativu gradonačelnika, a uz stručnu pomoć atletskog kluba BURT.

U toku su radovi na stadionu FK Krajina

Cilj ovog projekta je da privučemo što veći broj početnika, i trkača koji jednostavno žele trenirati u društvu. Osim zajedničkih treninga, naši polaznici će moći dobiti savjete od certificiranih trenera trčanja, te planove za trening za neke konkretne trke. Jako me raduje što je Uprava grada odlučila investirati u jednu pozitivnu sportsku priču, i što su nama u klubu BURT ukazali povjerenje da vodimo ovaj projekat, rekao je Mirsad Abdaković, predsjednik BURT-a.

U prvom dijelu sezone, škola trčanja će biti besplatna za sve polaznike. Svi zainteresovani, bez obzira da li su trkači, ili tek žele da počnu, i bez obzira na životnu dob i nivo forme su dobrodošli.

Prijave možete poslati na e-mail: burtcazin@gmail.com.

Vaši komentari

Banner