MI NA PIJESKU, GRČKA: Reprezentativci BiH zadovoljni nastupom

Druge po redu Mediteranske igre na pijesku održane su u grčkom gradu Patras od 25. do 31. avgusta. BiH su u akvatlonu (2,5 km trčanje, 1000m plivanje, 2,5 km trčanje) predstavljali Mladen Stevanović i Nermin Palić, a Marko Đurić u plivačkim disciplinama.

1331
Banner
Banner
Banner

Piše: Ljilja Lukić

Stevanović i Palić su nastupili posljednjeg dana igara i osvojili 12., odnosno 14. poziciju od ukupno 15 takmičara.

Mladen Stevanović je akvatlon završio u vremenu 00:39:54.999 (trčanje 00:08:38.627 – plivanje 00:21:27.959 – trčanje 00:09:19.499), a Nermin Palić 00:42:41.286 (00:10:30.659 – 00:19:24.054 – 00:12:14.906).

Prvoplasirani je bio Španac Kevin Tarek Vinuela Gonzalez sa vremenom 00:29:18.810.

– Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da na Mediteranskim igrama na pijesku u Grčkoj budem dio tima reprezentacije BiH. Nastupili smo u disciplini akvatlon, Nermin Palić i Mladen Stevanović kao natjecatelji i ja u svojstvu trenera. Mladen i Nermin su jako disciplinirani i predani sportaši koji iza sebe imaju zavidne rezultate na raznim međunarodnim natjecanjima. Format ovog se razlikovao od klasičnog formata akvatlona. Dok je kod klasičnog formata kombinacija plivanje/trčanje, ovdje je kombinacija trčanje/plivanje/trčanje –  2500m/1000m/2500m, rekao je trener Igor Mandušić.

Mladen i Nermin su se pripremali oko dva mjeseca i uspjeli se prilagoditi ovom tipu i formatu trke.

– Utrke ovog tipa su jako teške, jer se sastoje od dvije tranzicije. Uglavnom se ide preko svojih mogućnosti zbog same dužine određenih dionica koje su, hajmo reći sprint, pa treba puno uložiti vremena i raditi ciljane treninge za ovakve utrke da bi se napravio dobar rezultat. Drago mi je da smo stekli jedno veliko iskustvo samom utrkom i učestvovanjem na ovom velikom događaju. Napomenuo bih da su njih dvojica triatlonci koji uglavnom treniraju za duže distance, tipa polu triatlon i dugi triatlon, tako da smo na kraju zadovoljni sa svim odrađenim od početka priprema do završetka natjecanja. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu BiH koji je prepoznao naš rad i rezultate i pozvao nas da sačinjavamo dio reprezentacije BiH, dodao je Mandušić.

Učešćem su zadovoljni i Mladen i Nermin.

– Ja bih se prije svega još jednom zahvalio Olimpijskom komitetu BiH na ukazanom povjerenju. Ovo je odlično iskustvo. Zadovoljan sam rezultatom na trčanju, ali to na žalost nije bilo dovoljno da kompenzuje lošije vrijeme na plivanju, gdje su drugi takmičari bili u velikoj prednosti, kaže Stevanović.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članak(VIDEO) 2. PYRAMID TRAIL: Stazama “bosanskih faraona”
Sljedeći članakSEDMICA PRIJE UTRKE: Manje je više
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijske baštine naše zemlje.