(VIDEO) 2. UNUSUAL MARATHON: Umjesto pobjednika, nagrađeni perspektivni atletičari; najavljen i ljetni maraton u Sarajevu

Jučer je u Sarajevu održano drugo izdanje Unusual Marathona koji je okupio preko 300 trkača, što je i više nego poduplan broj u odnosu na prvu trku koja je imala nešto manje od 150 učesnika.

1792
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Na Unusualu je bilo kako su organizatori i najavili: snijeg, smog, led, temperatura ispod nule… ali to nije spriječilo trkače da se odazovu u velikom broju.

Zanimljivo je da je u muškoj konkurenciji oba puta slavio strani trkač, prošle godine Amerikanac Matthew Simonsen, a ove Austrijanac Michael Baumgartner, dok je u ženskoj konkurenciji Amela Trožić odbranila naslov pobjednice.

Najbolji međutim nisu finansijski nagrađeni, nego su organizatori, NGT “Dečki u plavom”, sva sredstva odlučili preusmjeriti u opremanje perspektivnih atletičara koje su sami odabrali. Organizatori su tako obradovali Hamzu Salkovića (Goražde), Kerima Saračevića (Vlasenica), Olega Galića (Banja Luka) i Almu Hrnjić (Sarajevo).

– Unusual Marathon je prošao po očekivanjima. Imali smo samo 13 otkazivanja u zadnjem trenutku što je napravilo određene probleme, ali  trčanje po ovakvom vremenu donosi uvijek nešto novo. Posebno sam zadovoljan s tim što smo imali trkače iz osam zemalja. Imamo veliku grupu trkača iz Srbije. Mislim da smo najveća maratonska trka u državi budući smo na startu imali 96 maratonaca, izjavio je ispred organizacije Darko Lončar.

On je u priloženom videu pored neobičnog najavio i “pravi” ljetni cestovni gradski maraton za 25. jula, pod nazivom “Two Cities Marathon”.

Više o rezultatima čitajte na LINK-u, a OVDJE možete vidjeti i koji detalj više u našem foto albumu.

Opremom obradovani perspektivni atletičari

Vaši komentari

Banner