ŽESTOKA I BRZI: Tim koji cilja na sami vrh MT lige

MT liga ima nekoliko ekipa iz Hrvatske, a sastav pod nazivom “Žestoka i brzi” je sklopljen na potezu Rijeka – Vrbovsko – Velika Gorica – Zagreb – Koprivnica.

2728
Nikola Gregurek
Banner
Banner
Banner

Pet članova ovog tima su Andrea Tuđa (Rijeka), Petko Drakulić (Vrbovsko), Matej Janjić (Velika Gorica), kapiten Mario Pavlaković (Zagreb) i Nikola Gregurek (Koprivnica).

– Andreu i Nikolu znam samo virtualno, preko facebook trkačkih grupa, a Petka i Mateja znam s utrka. Svi volimo utrke i druženje, pa tako smo se i “našli” i složili ekipu, pojašnjava kapiten ovog sastava, Mario Pavlaković.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Mario Pavlaković

On ima 33 godine, u trčanju je tri, dok se ranije bavio drugim sportovima. Posljednjih godinu dana je član AK Maksimir. Njegovi lični rekordi su za maraton: 3:06, polumaraton: 1:22:50, 10K: 38:29 (“očekujem da to uskoro ide puno bolje”, napominje Mario), te 5K: 17:38.

– Cilj je svake godine biti sve bolji, a ova liga mi omogućuje da održim natjecateljski ritam sad u vrijeme bez utrka. Od nas očekujem, ni više ni manje, nego borbu za prvo mjesto. Inače trčim podjednako kao i prije pandemije, samo na manje frekventnim mjestima, rekao je Mario Pavlaković.

Andrea Tuđa (33) trči cca 15-ak godina, a malo ozbiljnije posljednjih desetak. Član je Torpedo Runnersa. Istrčala je 4 maratona do sada, na maratonu u New Yorku lični rekord sa 3:25, polumaraton za 1:29, 10K: 40min.

– Trčim svaki dan, što ranije to bolje (5-6 ujutro), obožavam trčati u krug, ali me eto ova situacija s koronom primorala da istražim i neke druge rute. Obujam trčanja se ipak nije smanjio zbog svega ovoga. Nemam očekivanja, samo dobru zabavu, virtualno druženje i dobre rezultate. Sljedeći jako veliki cilj je otrčati svih 6 major maratona, sljedeći na redu je Chicago u 10. mjesecu ako ga ne otkažu, kazala je za Moje trčanje Andrea Tuđa.

Andrea Tuđa

Nikola Gregurek (35) je ranije igrao rekreativno nogomet, a trčanjem se počeo baviti prije 2,5 godine. Prvi klub mu je bio AK Forca, da bi od nove godine postao član AK Sljeme, prvenstveno zbog motiva za trčanjem ultramaratona. Ima lični rekord na 50km od 3:39, maraton 3:07, polumaraton 1:24, 5km 18:09.

– U mjesecu karantene sam napravio 628km što mi je rekord do sada. Motiv lige su mi PB na 10km i 5km jer do sada nisam trčao ni jednu utrku cenera, a peticu samo B2B, govori Nikola Gregurek.

Petko Drakulić (45) već 22 godine trči i iza sebe ima 13 maratona, a najbrži mu je 3:09:48. Najbrži polumaraton 1:22:50, a lični na 10km: 36:52.

– MT liga mi dođe kao dodatna motivacija, a za korona vremena trčim kao nikad – u broju kilometara. Od prošle godine nastupam za AK Plitvice, kazao je Petko Drakulić.

Matej Janjić pojašnjava da je razlog takmičenja u MT ligi i za njega također dodatna motivacija.

– Očekivanja su PB-ovi, bez obzira na okolnosti. Trčim 4 godine, član sam maraton kluba Velika Gorica. Trčim sam ili sa psom u okolici Velike Gorice, rekao je Matej Janjić.

Vaši komentari

Banner