(VIDEO) SARA 5K KISELJAK: Prve trke su uvijek posebne

Jedna od rijetkih trka koja je održana u ovim mjesecima neizvjesnosti bila je ona prošlog vikenda u Kiseljaku na 5 kilometara, a tamo je naravno bila i ekipa Moje trčanje.

2525
Foto: Ivana Jezildžić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Premijerno izdanje trke u Kiseljaku je bilo zakazano za 30. maja, ali je nakon prvobitnog odgađanja radi pandemije koronavirusa, ipak održana minule subote.

Prve trke obično donesu posebnu atmosferu, posebno unutar lokalnog stanovništva, gdje se među ljudima moglo primijetiti dosta ponosa i zadovoljstva da je jedan ovakav masovan sportski događaj održan u Kiseljaku.

U izostanku najboljih bh. dugoprugaša, sama trka je donijela više neizvjesnosti i prilično izjednačeno takmičenje gdje je prvih 15 u cilj stiglo u okviru nešto više od minutu i pol vremena. Više o rezultatima saznajte OVDJE.

Kiseljak nosi stazu koje se treba pripaziti na startu jer prejak napad na nekoliko uspona u početnih 300m se može negativno odraziti u ključnim trenucima. Poslije trke je održana i lijepa ceremonija proglašenja najuspješnijih, a za Moje trčanje su o svojim dojmovima govorili ispred organizatora, Udruženja Sportkis, Marko Buljan, zatim takmičari/ke Adela Čomor, Rijad Musić i Faris Begluk.

Vaši komentari

Banner