MT VIRTUELNA EKIPNA LIGA: “Ne stišćemo pauze” prvaci sa 4 boda viška ispred ekipe “Jacići Roli”

Zaključno sa jučerašnjim danom je završen rok prijave rezultata za 3. kolo Moje trčanje virtuelne ekipne lige, a samim tim sumiramo i kompletno tromjesečno takmičenje, zamišljeno prvenstveno kao oblik podrške trkačima i dodatne motivacije za trening u doba pandemije koronavirusa.

1634
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Rezultati za 3. kolo su prijavljeni za učesnike iz 17 ekipa (od toga ih je 15 ostvarilo i ekipne bodove) i pojedinačno oko 60 trkača, što opet ukazuje na pad brojki spram prethodnog mjeseca.

Treće kolo

U julu se istakla ekipa Jacići Roli koja je osvojila 28 bodova, izgubivši prvo mjesto samo na 5km. Ispostavilo se ovo kasnije i kao ključno za konačni poredak. Individualno su najbrži bili na 5km Ante Pokrajčić – Slepi (Jacići Roli) sa 16:55 i Tea Faber (Ne stišćemo pauze) sa 18:32, na 10km Ante Pokrajčić – Slepi (Jacići Roli) sa 37:04 i Tea Faber (Ne stišćemo pauze) sa 36:57, a na polumaratonu opet Ante Pokrajčić – Slepi (Jacići Roli) sa 1:25:29 te Dijana Manđeralo (Ne stišćemo pauze) sa 1:35:02.

Za sve eventualne greške u rezultatima budite slobodni kontaktirati nas putem društvenih mreža ili na naš e-mail (mojetrcanje@gmail.com).

U tabelama provjerite ukupni poredak, ili detaljno rezultate za maj, juni i juli. Ovdje su i osvrti na 1. kolo i 2. kolo. Ukoliko tabele otvarate na mobitelu, rotirajte ga horizontalno za bolji pregled.

MT liga ukupno

U MT virtuelnoj ekipnoj ligi se kroz tri mjeseca takmičilo ukupno 40 ekipa i oko 200 trkača, a najbolje rezultate su na kraju postigli oni koji su pokazali najveći kontinuitet u treningu.

U propozicijama smo naveli da je jedina nagrada za učešće u MT virtuelnoj ekipnoj ligi ponos pobjedom ili pomakom vlastitih limita. Ipak u saradnji sa galerijom Claire Noel iz Mostara smo osigurali simboličan poklon za najbolju ekipu koja će tako ipak imati uspomenu na ostvareni rezultat, odnosno titulu prvaka u ovom tromjesečnom takmičenju. Osim toga kapiteni ekipa će uskoro dobiti na svoje e-mail adrese diplome MT virtuelne ekipne lige za ostvarene rezultate njihovih sastava.

Čestitamo ekipi Ne stišćemo pauze (Dijana Manđeralo, Lucija Kopić, Ante Živković, Tea Faber) koji su na kraju ukupni pobjednici MT virtuelne ekipne lige. U posljednjem kolu su očito trčali koliko im je trebalo, iako je dojam da su dosta rizikovali prvo mjesto jer su ih Jacići Roli (Ante Pokrajčić – Slepi, Tomislav Pokrajčić, Bernard Pokrajčić, Ante Pokrajčić – Roli) na kraju zamalo stigli. “Ne stišćemo pauze” su prvaci sa 67 osvojenih bodova spram 63 Jacići Roli. U Top 3 sa također velikih 56 bodova se uvrstila ekipa MT respiratori (Marko Kožul, Kristijan Bilić, Dejan Vidović) koji su 2. mjesto izgubili u posljednjem kolu. Slijede 4. Žestoka & brzi (30), 5. Kakanjski rekreativci (29), 6. DoDaMa (27), 7. MT tim (26), 8. Gračanica Running Team (15), 9. Tetima Salt City Team (11), 10. Zenica Dream Team (10)…

Čestitke svim učesnicima MT virtuelne ekipne lige, a posebno onima koji su uspjeli zabilježiti rezultate u svih 9 kola!

Vaši komentari

Banner