3. KONJIČKI CENER: Vrijeme brzo leti, a pogotovo u svijetu trčanja!

Kao da smo sinoć posmatrali vatromet na nebu iznad Konjica. Bio je to vatromet koji je ispratio 400 trkača koji su protutnjali ulicama Konjica. To je bila 2019-ta godina!

2500

Moje trčanje – trcanje.net / PR Promo

Kao da je bilo sinoć, a već je pred nama treći po redu Konjički noćni cener! Ove subote bit će zanimljivo u Konjicu.

400 takmičara, nabrijanih na 10 vrelih kilometara, na mjestu gdje se Bosna spaja sa Hercegovinom!

Na ovih 400, dodajemo i dodatnih 50 parova – 50 štafeta. A gdje je tu mala raja? Njih 200 se također veseli ovoj suboti!

Idemo!

Staza je izmijenjena, lokacija starta/cilja je premještena, a pored 10k trčati će se i mješovita štefeta. Znači očekuje nas mnogo novih stvari.

Ove godine u Konjicu nas očekuje nova ruta. Start, odnosno cilj više nisu pored Stare ćuprije, nego na platou ispred Mosta ljubavi, a ruta je djelimično izmijenjena. Rotirana je, pa je samim tim i brža od prethodne. Tokom cijele staze trčati ćete uz Neretvu, tako da se julska noćna sparina neće mnogo osjetiti. Mapu možete pogledati na web stranici ili na Strava profilu.

Pored utrke na 10k koja je i proslavila konjičane kao organizatore, ove godine uvedena je i mješovita štafeta, “Ž+M = 5k+5k”. Kako kažu, idealna prilika da izvedete partnericu na utrku. Štafetna utrka počinje uporedo sa cenerom i trči se istom stazom.

Konjičani nisu zaboravili ni na malu raju, pa su tako u saradnji sa sponzorima organizovali i dječju utrku “SARA & mala raja“. Start utrke je u 18:00 sati, podijeljena je na pet starosnih kategorija, a prijave će se vršiti na dan utrke na lokaciji starta – Most ljubavi. Dječja utrka je limitirana na 200 učesnika, a kotizacije za malu raju su besplatne.

Da se vratimo na main event – “Konjički noćni cener“.

Za ovu limitiranu utrku tražio se startni paket više, no međutim, sretnih 399 takmičara će imati priliku da iskusi stazu u Konjicu. Podsjetimo se, organizator je odlučio startni broj 1 ostaviti u sjećanje na našeg preminulog atletičara Osmana Junuzovića.

Za one koji do sada nisu bili u Konjicu, radi se o cestovnoj utrci na kojoj ćete se super provesti, uz navijače, okrepu, uživanje u pogledu na prirodu koja okružuje Konjic, Neretvu i što je najvažnije uz dobro druženje i dobre domaćine.

Naravno, mnogo toga ne bi uspjeli bez podrške sponzora i prijatelja utrke, a najveće zasluge zaslužuju trkači koji su u vrlo kratkom roku ispunili limit utrke od 400 učesnika! Mnogo je poznatih imena na listi takmičara i u muškoj i ženskoj kategoriji! Rame uz rame, tenisice uz tenisice – Lucia Kimani, Olivera Jevtić, Alma Hrnjić, Adela Čomor, odnosno Uroš Gutić, Milan Mitrović, Alija Imamović, Emir Hastor! Kakva će to borba da bude u Konjicu!

Vikend je pred vama, a Konjic ima mnogo toga da vam ponudi, od posjete Titovom bunkeru, kuće Zuke Džumhura, muzeja drvorezbarstva, raftinga, hikinga ili čak kupanja u Neretvi.

Ostaje još pitanje, a dolaziš li i ti?

Vaši komentari

Banner