1. ŽIVINICE ZA 10: Većina učesnika trčali dužinu od oko 7.600m

U okviru manifestacije “Dani dijaspore - Ljeto u Živinicama” u organizaciji Grada Živinice jučer je održana prva ulična trka pod nazivom “Živinice za 10”.

1289
Foto: Đoko Bursać

Moje trčanje – trcanje.net

Trka “Živinice za 10” je imala start ispred zgrade gradske uprave Živinice, a zanimljivo je da je kotizacija za takmičenje bila besplatna.

Pokrovitelji događaja su: Grad Živinice i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, u okviru granta podrške jedinicama lokalne samouprave za provedbu Politike o saradnji sa iseljeništvom, kroz projekat „Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama“.

Trka je imala miks stazu, pa se osim cestom trčalo i kros terenom kroz Sprečko polje gdje se nalazi bivša vojna kasarna pred kojom su snimane scene za film Partizanska eskadrila. Ipak dužinu od 10 kilometara je istrčalo samo nekoliko trkača zbog pogrešnog skretanja na trasi. Desilo se nešto slično kao u Stocu gdje na jednom dijelu trase nije mogao proći automobil i povesti grupu trkača. Velika većina učesnika je tako pogrešno skrenula i trčala dužinu od oko 7.600 metara.

Trka je imala ukupno 63 finišera.

Najbolji su po vremenima bili (muški): 1. Mato Mićanović (30:05), 2. Mihret Delić (30:06), 3. Mirnes Delić (30:07); (žene): 1. Alma Hrnjić (30:49), 2. Adela Čomor (31:33), 3. Anela Muhtarević (38:27).

Ipak novčane nagrade su u muškoj konkurenciji dobili 1. Mlađen Samardžić (37:54) i 2. Đorđe Ćerić (37:58) koji su istrčali punih 10 kilometara, a zatim kao trećeplasirani i Mato Mićanović.

Kompletne rezultate možete provjeriti na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner