MT PODCAST: Kristina Hendel u procesu promjene sportskog državljanstva napada rekorde

Na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1464
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

Vlasnica drugog najbržeg polumaratonskog rezultata ikada pod zastavom Hrvatske, Kristina Hendel, po drugi puta je gošća MT podcasta.

I dok je povod prvog gostovanja u epizodi broj 3 bio odličan debitantski nastup na maratonu 2:27:31, u ovoj epizodi govorimo o njenom aktualnom procesu promjene sportskog državljanstva.

Kristina Hendel istrčala je u Istanbulu 27. 4. svoje najbolje vrijeme na polumaratonu 1:10:38, što je poslije državnog rekorda koji drži Lisa Nemec 1:09:16, drugi najbolji rezultat pod hrvatskom zastavom. Ali to je vjerojatno i jedan od posljednjih njenih nastupa pod tom zastavom jer se na koncu ipak odlučila promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za Njemačku gdje već nekoliko godina živi i trenira.

Razgovarali smo i pokušali pojasniti kako se taj proces odvija, te što sve morate napraviti kako biste dobili zeleno svjetlo da nastupate za drugu zemlju. Kristina je pojasnila i svoje razloge radi kojih se odlučila na taj potez kao i pogodnosti i bolje uvjete koji je sljeduju nakon što u konačnici dobije svu potrebnu dokumentaciju. Kada jednom dobije rješenje, povratka više nema. Moći će nastupati samo pod zastavom Njemačke. Hoće li to biti već na ljeto u 8. mjesecu na Europskom prvenstvu u Minhenu? Ili će zbog same procedure koja može potrajati možda i propustiti to veliko takmičenje. Gdje se po rezultatu nalazi na ljestvici njemačkih maratonki i kakva je konkurencija?

Kristina još uvijek trenira sama, po vlastitim trening planovima, bez trenera, što se pokazuje dobro za sada. Rezultati stoje iza toga, kako sam i naveo na početku. Ali ono što još više pozitivno iznenađuje jesu, kako sama kaže, njeni treninzi koji su joj dali za pravo da se nada nekim jako dobrim rezultatima. Polumaraton u Istanbulu je to potvrdio jer ju ni prehlada, i sedam dana bez pravog treninga, nisu bitno unazadili. A Istanbul je trebao doći samo kao provjera i eventualni zamah za nešto što uskoro slijedi. Na dobrom je putu.

Pogledajte ili poslušajte ovu epizodu, možda smo najavili neke velike stvari i ne zaboravite se pretplatiti na naš Youtube kanal ili na podcast platforme na kojima nas slušate.

 

Vaši komentari

Banner