3. BRDSKA UTRKA NACIONALNI PARK UNA: Nakon dvije godine ponovo na rasporedu 21. maja

„Brdska utrka Nacionalni park Una“ je sportsko-rekreativni događaj koji Nacionalni Park Una organizira od 2018. godine uz već postojeće sportske događaje i manifestacije koji se održavaju od početka uspostave ovog zaštićenog područja.

1447
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Suorganizator takmičenja je Sportsko društvo “Ultra“ iz Bihaća koje daje stručnu i tehničku podršku u organizaciji kao i podršku u promociji događaja i ovog sporta.

Obzirom na okolnosti pandemije utrka nije održana prethodne dvije godine, a sada se ponovo vraća u područje Nacionalnog parka Una i spektakularnog vodopada Štrbački buk.

Ove godine utrka se održava 21. maja 2022. godine (subota) s početkom u 10 i 30 sati, a takmičenje se sastoji od jedne utrke na kružnoj trasi koja se proteže kroz sjevernu zonu Nacionalnog parka.

Staza

Utrka se trči kružno u smjeru kazaljke na satu od najvišeg vodopada u Nacionalnom parku Una i na rijeci Uni, Štrbačkog buka (start, 305 m/nm), šumskim putevima i stazama kroz pretežno šumski krajobraz. Dionica utrke je dugačka 19 km, a stazu pogledajte OVDJE.

Prijave

Prijave se mogu izvršiti putem prijavnog obrasca na LINK-u.

Krajnji datum za online prijave: 05.05.2022. godine (četvrtak). Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu utrke. Stoga vas ohrabrujemo da se prijavite online, do predviđenog roka.

Cijena startnine je 35 KM / 18 EUR za puni paket. Cijena startnine za paket bez majice je 15KM / 8 EUR. Za grupne prijave od 10 i više trkača odobrava se popust od 20 %.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o 3. brdskoj utrci, paketima, nagradnom fondu i načinu uplate startnine se mogu dobiti na STRANICI, ili na e-mail:

jp.np.una@gmail.com kao i na broj telefona +387 37 221 528, te

sdultrabih@gmail.com kao i na broj telefona +387 61 192 466.

Vaši komentari

Banner