MT PODCAST: Matea Parlov – Koštro, olimpijka pred EP u Münchenu; u lovu na rekorde i sponzore

Na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1264
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

Tekuća godina donosi nam na ljeto, mjesec za mjesecom, dva velika atletska događaja – Svjetsko i Europsko prvenstvo. U Oregonu i Münchenu. U sedmom i osmom mjesecu.

Većini naših atletičara koji vječito kubure sa sponzorima, a u stanju su ostvariti normu za jedno tako veliko takmičenje, München dolazi kao jako dobra prilika. Nije daleko i relativno lako se može sve izorganizirati.

Matea Parlov Koštro hrvatska je maratonka i jedna od nekoliko atletičarki koje čine žensku dugoprugašku scenu na našim prostorima jako zanimljivom. U novoj epizodi MT podcasta prošli smo kroz njenu karijeru i dotaknuli se nekih bitnih stvari iz nje.

Matea je prošli vikend u Hanoveru istrčala normu za EP u Minhenu sa 2:28:39, što je ujedno i njen osobni rekord. Ovaj razgovor je vođen uoči tog maratona.

Na zadnjim Igrama u Japanu bila je 6. Europljanka i 21. ukupno. Krajem 2020. istrčala je u Valenciji 2:28:52 maraton što stoji i dalje kao njen lični rekord, ali sigurna je da vrijedi više i da će s vremenom napasti možda i hrvatski rekord Lise Nemec, 2:25:44. Aktualna je vlasnica i tri hrvatska rekorda i to na 5000m u dvorani koji sada glasi 16:10,06., zatim na 3000m 9:08,49 te na 2000m sa zaprekama 6:37,94.

Matea je bila rukometašica i još jedna je od “slučajnih” atletičarki. Otkrila nam je kako je izgledao taj put i promjena sporta, a zatim i kako je izgledao prelazak sa kraćih distanci na maraton. Nismo mogli, a da malo ne prokomentiramo kako je izgledao i Olimpijski san u Japanu i kakve su to bile “pandemijske” Igre strogih Japanaca.

Nije sve bajno jer smo se morali dotaknuti i nekih tema poput financija jer u posljednje vrijeme ostala je bez sportske stipendije i nedostaje joj sponzora kako bi mogla neometano da trenira i postiže rezultate. Šta vam treba da dobijete olimpijsku stipendiju u Hrvatskoj?

Gdje ide na pripreme i kako ih organizira dva puta godišnje? Kako trenira i koliko sa svojim trenerom Slavkom Petrovićem?

Samo, eto, neke smjernice Vam otkrivam o temama koje su prožimale naš razgovor pa Vas pozivam da svakako pogledate ili poslušate cijelu epizodu. Siguran sam da se nećete pokajati.

Ne zaboravite se pretplatiti na naš Youtube kanal ili na podcast platforme na kojima nas slušate.

Vaši komentari

Banner