NOVSKA RUN: „Spartana 16k trail mixed terrain“ i 8k

Budući da su prošle godine na utrci u Novskoj imali dosta interesovanja i upita iz Bosne i Hercegovine, posebno iz sjevernog dijela naše zemlje radi blizine, za ovogodišnju utrku organizatori šalju poseban poziv za sve bosanskohercegovačke trkače. Organizator je ove godine pripremio zanimljive utrke i brojna iznenađenja. U nastavku saznajte više.

1474

Prošlogodišnjom utrkom pod nazivom „NovskaRUN“, prekinuta je tradicija stara više desetaka godina u kojima Novska nije imala svoju utrku. Trkački entuzijazam, 15. augusta 2015., šarolike boje, sportski  duh i vedrina nakratko su preuzeli novljansku šumu, novljansko jezero  i gradski trg te na najbolji način obavili promociju trčanja u svom  gradu. Ali i pokazali kakav Novska može biti domaćin. Mladi novljani su pobrali odlične kritike, a fantastična statistika, velik broj trkača i mnogo entuzijazma dobar su okidač za nastavak te trkačke priče. Da ne bi ostalo samo na priči, pripreme za novu utrku već su odavno  krenule. Proljetno lijepo vrijeme, vrijeme kad šuma dobije svoj zeleni  sjaj iskorišteni su kako bi članovi AK “NoGA”, ujedno i ovogodišnji  organizatori utrke, snimili svoj promo video najave.

Datum ovogodišnje utrke je 14. august 2016. u 17 sati, a za razliku od  prošlogodišnje jedne utrke na 8km, ove godine dobivate mogućnost birati između umjerenih 8km i zahtjevnijih 16km različitog i izazovnog terena.

Više informacija i prijave na sljedećim linkovima:

AK NOGA facebook stranica

Novska run

 

Vaši komentari

Banner