Wings for life World run – trčimo za one koji ne mogu

Ova svjetska humanitarna utrka se održava u preko 30 gradova svijeta. Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. Sve startnine i ostale donacije idu za tu svrhu. Ako već nemamo priliku učestvovati na utrci, nama je najbliža u Zadru, onda možemo makar trčati pomoću aplikacije i biti dio kampanje, te skrenuti pozornost na to.

1680

To može biti utrka na 5 ili 10 kilometara, može biti maraton ili udaljenost koju ćeš sam odrediti. To je upravo ono što Wings for Life World Run utrku čini potpuno drugačijom i zabavnijom od bilo koje utrke dosad. Umjesto da trčiš prema cilju, na ovoj utrci bitno je trčati ispred presretačkog vozila. Svaki trkač na svakoj od 35 lokacija će 8. maja 2016. godine tačno u  13:00 sati krenuti sa starta, a 30 minuta kasnije za trkačima na svim lokacijama kreće presretačko vozilo koje će polako ali sigurno prestići i posljednjeg trkača na stazi.

Mi koji nismo u prilici trčati na službenoj utrci preuzeti ćemo mobilnu aplikaciju i tako biti dio kampanje Wings for life world run.

U nedavnoj posjeti promotorica Wings for life našem treningu iz razgovora smo zaključili da postoji mogućnost da nakon velikog interesovanja i trčanja preko aplikacije u narednim godinama i Bosna i Hercegovina dobije ovu utrku u jednom gradu. Naravno, to nitko ne garantuje i možemo samo slijepo se nadati, no ono važnije što možemo jeste skinuti aplikaciju, istrčati koliko možemo i tim simboličnim treningom skrenuti pažnju i podržati ovu humanitarnu akciju.

13131716_10208321001879337_3722623574649067002_o

“Moje trčanje” tim će biti tog dana, kao i brojni bosanskohercegovački trkači, na polumaratonu u Banja Luci. Polumaraton će završiti puno prije 13:00 sati tako da ćemo se priključiti ovoj kampanji Wings for Life virtualno putem aplikacije i trčati. Svi koji budu zainteresirani mogu nam se pridružiti.

Muškarci i žene, mladi i stari zajedno će trčati za one koji ne mogu, pritom se zabavljajući, utrkujući s prijateljima i obitelji, a sve za jedan cilj: Wings for Life zakladu.

Wings_for_Life_World_Run_Zadar_01_1380789370

Tvoja utrka, tvoja staza, tvoja selfie utrka; U 13:00, 8. maja 2016. hiljade ljudi će trčati na zvaničnim lokacijama Wings for Life svjetske utrke na šest kontinenata, u 33 zemlje, na 35 lokacija. Ali kao selfie takmičar, i ti se možeš priključiti gdje god da se nalaziš. Preuzmi besplatnu aplikaciju sa virtualnim presretačkim vozilom i budi dio ove globalne utrke. Putem aplikacije također možeš donirati željeni iznos za fondaciju „Wings for Life“, znajući da 100% donacija ide za istraživanje povreda kičmene moždine.

 

Vaši komentari

Banner