2. LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL: “Utegnute” staze, dječje utrke premještene na petak, definiran zabavni program

Drugo izdanje Ljubuški Outdoor Festivala će, u organizaciji Javnog poduzeća Parkovi Ljubuški d.o.o., Grada Ljubuški, Turističke zajednice grada Ljubuški, Biciklističkog Kluba Ljubuški, Paragliding Kluba Ljubuški, Hrvatskog Atletskog Kluba Ljubuški, GSS-a Ljubuški i Foto Kluba Fokus Ljubuški, biti održano od 26. do 29. 5. 2021. godine.

1090
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trkački program je planiran za petak 27. 5. kad su na rasporedu dječje utrke te dan kasnije kad će se trkači moći oprobati na distancama od 10.4km i 21.1km.

Vladimir Pokrajčić

– Kao i prošle godine imat ćemo ukupno 6 utrka i to dvije utrke za građane i četiri dječje utrke. Za građane smo pripremili utrke na 10.8km odnosno Scunasticus te utrku na 21.1km, odnosno polumaraton Dva slapa, dok će se za djecu održati utrke od 100 do 1000m, podijeljene po dobnim kategorijama, pojasnio je Vladimir Pokrajčić, ispred HAK Ljubuški zadužen za trkački dio manifestacije koja obuhvata takmičenja i u paraglidingu i biciklizmu.

Dječje utrke

Startni paketi i prijevoz

Start Dva slapa je u 17:30h, a za sve trkače je organiziran prijevoz autobusima na start. Polazak autobusa je kod vodopada Kravica u 16:00h. Za sve trkače utrke Scunasticus polazak autobusa je kod vodopada Kravica u 17:30h. Preuzimanje startnih paketa će se održati u petak 27.5. od 9:00h do 20:00h i subotu 28.5. od 9:00h do 15:00h na parkingu vodopada Kravica.

Prošle godine su održane sve utrke na isti dan.

– S obzirom da su se prošle godine dječje utrke i utrke građana poklapale, odnosno održavale u isto vrijeme, roditelji koji su trčali jednu od utrka, nisu imali priliku biti uz djecu koja su sudjelovala na dječjim utrkama te smo iz tog razloga odlučili dječje utrke održati dan ranije, točnije u petak, kaže Pokrajčić.

Pravo natjecanja na dječjim utrkama imaju sva djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Najmlađa djeca, odnosno djeca predškolskog uzrasta natjecat će se u utrci na 100m. Prvi, drugi i treći razredi trčat će 300m, četvrti, peti i šesti 600m, a za sedme, osme i devete razrede pripremili smo utrku na 1000m. Start i cilj dječjih utrka biti će na parkingu vodopada Kravica, u predivnom ambijentu na središnjem mjestu festivala gdje će najmlađi moći uživati i u dodatnim sadržajima koje nudi LJOF.

Prijave na utrku vrijede do 15. 5., a prijaviti se možete na LINK-u.

Zabavni program

LJOF 2022. donosi i zanimljiv glazbeni program koji će u prekrasnom okruženju u blizini vodopada Kravice zabaviti i opustiti sve sudionike i posjetitelje festivala. U petak ćemo nakon dječjih utrka uživati u nastupima glazbene škole Ljubuški i odličnog Jazz kvartet benda “BIRDLAND” iz Ljubuškog, u subotu posjetitelji će imati prilike uživati i plesati uz zvuk Noa&Funkblasters benda i dobro poznatog domaćeg benda Zoster dok ćemo u nedjelju na festivalu svi skupa uživati u VINYL-u.

Scunasticus i Dva slapa

U subotu će se održati utrke Scunasticus na 10.8km (start u 18:30 sati) i Dva slapa na 21.1km (start u 17:30h).

Više o ovogodišnjem LJOF-u saznajte na LINK-u.

– Start utrke Dva slapa održat će se kod živopisnog krajolika uz vodopad Koćušu, koja će relaksirati i najnapetije natjecatelje. Garantiramo da će nasip Bajer, koji se pruža duž rijeke Trebižat kroz Ljubuško polje stvoriti nezaboravno iskustvo svim zaljubljenicima u outdoor. S obzirom da je prošle godine staza bila kraća za cca 200m, ove godine smo stazu produžili za navedenu distancu te će utrka Dva slapa iznositi planiranih 21.1km. Duž staze će se biti raspoređeni volonteri na 6 okrjepnih stanica (jedna više nego prošle godine), kao i medicinski timovi, GSS, policija te biciklisti, članovi biciklističkog kluba Ljubuški, pojasnio je Vladimir Pokrajčić.

Nagradni fond

LJOF ima dobar nagradni fond za najbolje trkače pa će tako po najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji utrke Dva slapa biti novčano nagrađeni: 1. mjesto – 500 KM, 2. mjesto – 300 KM, 3. mjesto – 200 KM.

Nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji za najbolje u utrci Scunasticus iznose: 1. mjesto –300 KM, 2. mjesto – 200 KM, 3. mjesto – 100 KM.

Vaši komentari

Banner