“VIVIA RUN&MORE WEEKEND” (6. – 8. 5. 2022.): Sve je spremno za eksploziju zabave i sporta u Banjaluci

Peti "Vivia Run&More Weekend" festival od 6. do 8. maja okupiće trkače sa svih kontinenata. I još. Јedinstven festivalski koncept u Evropi ponudiće sve boje zabave za sve generacije.

1067
Banner

Run&More Community

Prijave su još otvorene (LINK), a broj kotizacija ograničen.

RMC Banjaluka polumaraton je centralni događaj. Učesnike očekuju bogati startni paketi, najzelenija i najbrža staza u BiH sa zvaničnim sertifikatom AIMS-a, ali i jedinstven nagradni fond.

Јedini u BiH novčano nagrađujemo prvih deset polumaratonaca. Novina su i nagrade za najbržu Banjalučanku i najbržeg Banjalučanina, zatim za najbržu trkačicu i trkača iz BiH. Naš imperativ je perfektna organizacija. Kiša nas ne može omesti, kao ni prethodnih godina. Napominjem da je na atraktivnoj i uzbudljivoj stazi u Banjaluci istrčan najbrži polumaraton u BiH ikad – rekao je Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac “Vivia Run&More Weekend” festivala.

Inspiracija za ovogodišnju medalju su simboli Banjaluke- tvrđava Kastel i rijeka Vrbas. Startni broj jedan na polumaratonskoj stazi nosiće prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković.

– Grad voli i podržava sport. Obnavljamo trkačke staze i gradimo nove. S ponosom naglašavam da na RMC Banjaluka polumaraton dolaze elitni sportisti iz 30 zemalja, koji 21 km trče gotovo manje od jednog časa, što je norma za svjetska takmičenja. Želimo inspirisati naše građane da se bave sportom. Pripremili smo novčane nagrade za najbržu Banjalučanku i najbržeg Banjalučanina. Pozivam sve da izađu na ulice i podrže nas – rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Bogat nagradni fond očekuje i učesnike RMC 10k by Metromedia, G-Drive 5k Team Run, Intersport School Run, MyBook Color Fun Run i Tropic Bambini Maraton. U konkurenciji predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca nagrade neće dobiti samo najbrži, a kotizacija za školarce je besplatna.

Za podjelu startnih paketa, obezbjeđivanja staze, pripreme okrepnih stanica i dodjele medalja spremni su vrijedni volonteri. Šansa je data i drugarima iz Servis centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice”.

Najveću pažnju trkača i navijača očekivano privlači najšarenija i najturbulentnija MyBook Color Fun Run, jedinstvena na starom kontinentu. Učesnike na cilju u tvrđavi Kastel očekuje čuveni banjalučki “Nektar”, mistični hrvatski tandem Nipplepeople i zabava do kasnih časova.

Više o sportskom festivalu u Banjaluci saznajte iz ranijih objava na MT: LINK1, LINK2, LINK3.

Muzički dio festivala upotpuniće i DJ Igor Orašanin i DJ Woodie, rok sastav “Ultrazvuk”, trubači i Muzički Atelje Rok Simfonije.

Generalni sponzor festivala je kompanija za distribuciju i prodaju prirodne izvorske vode “Vivia”.

– Već pet godina smo dio imena i tima “Vivia Run&More Weekend” festivala i s ponosom naglašavam tu činjenicu. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti – rekao je Mirko Savić, direktor marketinga kompanije “Vivia”.

Partneri “Vivia Run&More Weekend” festivala su i G-Drive, Tropik/Moj Market, Nektar, Intersport, MyBook, Sport Vision, klinika Svjetlost, Metromedia Group, delegacija Evropske unije u BiH, Olimpijski komitet BiH i svi koji vole sport i zabavu.

Vaši komentari

Banner