4. GRAWE KONJIČKI CENER: Trka na rasporedu 2. jula; startnine sa istom cijenom do kraja roka prijava

Priča koja traje još od 2019. godine, kada je u Konjicu trčalo 400 trkača, priča koja je preživjela i koronu i lockdown sa virutualnim trčanjem, je ista priča koja je prošle godine nagrađena rekordnim brojem trkača, koji su trčali na novoj stazi, na vrelom konjičkom asfaltu uz hladnu Neretvu.

1411
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pod nagrada se misli na trkače koji ste svojim prisustvom nagradili ekipu iz Konjica.

Priča se nastavlja i ove godine, i to već 02.07.2022. godine kada se održava četvrta utrka pod nazivom “Grawe Konjički Cener”.

Organizatori, ekipa Atletskog kluba Pace Konjic, najavili su da će se kao i prethodne godine pored utrke na 10 kilometara, dječje humanitarne utrke “Sara & Mala raja”, održati i “Duet štafeta”, kao mix štafeta, odnosno “m + ž = 5 + 5k”.

Utrka je zakazana za 02.07.2022. godine, u Gradu Konjicu, a pored utrke takmičari će moći da posjete “Titov bunker – ARK”, uživaju u raftingu na osvježavajućoj Neretvi, obilasku muzeja – kuća Zuke Džumhura (koja se nalazi uz samu stazu na 5-om kilometru), muzej drvorezbarstva ili možda neka hiking tura ili čak kupanje na Neretvi.

Prijave su otvorene do 16. 06. 2022. godine i možete se prijaviti na kalendaru “Moje trčanje”, ili direktno na OVOM LINK-u.

– Kako je ovo naša i vaša priča, kako ste vi nagradili nas vašim prisustvom, mi ćemo da nagradimo vas tako što smo ostavili cijenu startnina (20KM) istu do kraja prijava (svi koji su uplatili više, višak će se prebaciti na sljedeću godinu), kaže ispred organizatora direktor AK Pace Konjic, Mahir Mujić.

Pored pojedinačnih prijava i štafete, moguće su i grupne prijave, a prijavu grupe i ostale informacije i pitanja možete poslati na e-mail: konjickicener@gmail.com.

Ono što se promijenilo je to da se priči Konjičana pridružilo i Grawe osiguranje d.d., koji su prepoznali kvalitet i sada već i tradiciju “Konjičkog cenera”. Na ovu temu, Mahir Mujić je izjavio kako je između Grawe osiguranje i AK Pace Konjic potpisan ugovor o međusobnoj saradnji. Na ovaj način su spojeni tradicija i sigurnost u jedno, tako da sa sigurnošću idu dalje, jače i bolje, sa generalnim partnerom “Grawe osiguranje d.d.” sa preko 190 godina tradicije i drugim partnerima koji su podržali najmasovniju sportsku manifestaciju u gradu na Neretvi.

Vidimo se u Konjicu 02.07.2022. godine, da zajedno nastavimo ovu priču i uživamo u ljepotama koje nudi Grad Konjic.

Vaši komentari

Banner