Vrijeme je za Sarajevski cener!

Najatraktivnija ljetna trka - Sarajevski cener, biće održana u petak, 15.07.2022., sa početkom u 20.00 sati.

1552
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Udruženje Marathon organizuje peto izdanje Sarajevskog cenera, individualnu trku na 10 kilometara, a prijave su moguće putem web stranice (LINK).

Prošlogodišnje izdanje Sarajevskog cenera imalo je ukupno 540 finišera, a ove godine očekuje se još veći broj učesnika.

– Svake godine se trudimo unaprijediti određene segmente kako bi trka i cjelokupan događaj bili što bolji, tako da ove godine očekujemo veći broj trkača, puno navijača i nevjerovatnu energiju na ulicama Sarajeva, naglasili su iz Udruženja.

Trk kroz centar

Trkači ovu trku karakterišu kao jednu od najenergičnijih i najatraktivnijih cestovnih trka zbog brze staze koja vodi kroz najuži centar grada od Vijećnice preko Marijin Dvora i Titove ulice. Zato i ne čudi da je Sarajevski cener postao sinonim za jedinstveno trkačko iskustvo koje urezuje najljepša sjećanja u duše svih onih koji ga istrče.

Timska trka

Za one koji malo više uživaju trčati timski, kao i prethodnih godina uz Cenera će biti organizovana i timska trka – 5K Team Run.

– Svaki tim se sastoji od tri člana, svaki član tima trči 5 kilometara, a evidentira se prosječno vrijeme tima. Organizujte zanimljiv team building ili pozovite one s kojima volite provoditi vrijeme svakodnevno, oformite tim i prijavite se, pozivaju iz Udruženja.

Svoj tim možete prijaviti na OVOM LINK-u.

Humanitarni karakter

Obje trke će biti humanitarnog karaktera te će trkači, u dogovoru sa Udruženjem “Marathon” moći odabrati cilj za koji će prodavati kilometre, a svi zainteresovani će kupnjom tih kilometara moći podržati pojedine ciljeve i doprinijeti filantropskim naporima da našu zajednicu učinimo boljom.

Nagradni fond

Nagradni fond za ovogodišnji Sarajevski cener, između ostalog, sastojat će se od novčanih nagrada za najbržih 5 u ženskoj i muškoj kategoriji.

Ženska kategorija:

1. mjesto – 500,00 KM
2. mjesto – 300,00 KM
3. mjesto – 200,00 KM
4. mjesto – 100,00 KM
5. mjesto – 100,00 KM

Muška kategorija:

1. mjesto – 500,00 KM
2. mjesto – 300,00 KM
3. mjesto – 200,00 KM
4. mjesto – 100,00 KM
5. mjesto – 100,00 KM

Dio atmosfere kao i odgovor na pitanje zašto baš Sarajevski cener važi za najatraktivniju i najenergičniju ljetnu trku možete pogledati na oficijelnom videu prošlogodišnjeg izdanja. Ako ranije niste trčali ovu trku ili nekoga već duže vrijeme pokušavate nagovoriti da Vam se pridruži u trčanju sada je pravi trenutak da napomente: Dođeš mi cenera!

Vaši komentari

Banner