“TRAIL ZA SVE – OSNOVE TRČANJA U PRIRODI”: Knjiga autora Lovrić – Vlahek predstavljena i u Sarajevu

Promocijom knjige "Trail za sve - osnove trčanja u prirodi" i modnom revijom specijalizirane sportske opreme Dynafit, koje su održane jučer u Sarajevu u "Trek bike centru", započeo je "Vučko Trail", najveći festival trail trčanja u Bosni i Hercegovini koji će 18. 06. na sarajevskim planinama okupiti veliki broj trail trkača.

1128
Foto: Igor Isanović
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Zaljubljenici u outdoor aktivnosti imali su priliku upoznati se sa knjigom autora Franje Lovrića i Pavla Vlaheka koja je prvo specijalizirano štivo o trail trčanju na našem govornom području, a koje na detaljan način obrađuje ovu sve popularniju aktivnost u Bosni i Hercegovini.

Moderatorica promocije i trail trkačica Aida Mulić na početku je pozdravila sve prisutne i izrazila zadovoljstvo što se ovom prigodom okupila cijela trail zajednica. Profesor Lovrić u predstavljanju je posebno istakao prednosti Bosne i Hercegovine i sav prirodni potencijal koji ima za ovu aktivnost u svojim planinama, Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode.

Pored autora knjigu su predstavili i sportski novinar Ersan Bijedić koji naglasio kako je trail i cestovno trčanje neodvojivo jedno od drugog i kako je knjiga idealna za cestovne trkače koji u svojim treninzima mogu iskoristiti sve blagodati trčanja u prirodi. O knjizi su govorili i predsjednik PD Željezničar i organizator utrke Vučko Trail, Dalvin Kadirić, koji je naglasio važnost ove knjige za daljnji razvoj trail zajednice u Bosni i Hercegovini. Ispred trail trkača Admir Šabić, popularni Šaba, rekao je kako knjiga definitivno ima svoje mjesto i kod iskusnih trkača te da je kontinuirano usvajanje novih znanja iz svijeta traila neophodno za napredak i kvalitetnije trčanje, kao i prevenciju ozljeda.

Po završetku promocije uslijedilo je predstavljanje trail opreme Dynafit gdje su se svi prisutni mogli upoznati sa novitetima koje ovaj svjetski poznati brend nudi našim trkačima i zaljubljenicima u outdoor, a koju možete pronaći u sklopu Trek bike centra koji je ekskluzivni zastupnik za Bosnu i Hercergovinu. Po završetku programa uslijedilo je druženje uz glazbeni dio za koji se pobrinuo glazbenik i DJ Mahir Beathouse. Organizatori se posebno zahvaljuju sponzorima Sarajevski kiseljak, RedBull BiH i Vinarija Podrumi Mata, kao i medijskim pokroviteljima koji su pratili događaj BHTV, radio Stari grad Sarajevo, portal Klix.ba i portal Moje trčanje.

Vaši komentari

Banner