ATLETSKI MITING NOVI GRAD SARAJEVO – uz profesionalce i utrka rekreativaca 5k

AK Novi Grad Sarajevo Vas poziva na I. Atletski miting Novi Grad Sarajevo. Miting se održava 11. 06. 2016. godine u sklopu programa “Novogradski dani” na novoizgrađenoj atletskoj stazi u Centru Safet Zajko. Miting ima za cilj da prezentuje i popularizira atletiku na lokalitetu Općine Novi Grad Sarajevo i grada Sarajevo.

1109

page-1

Program mitinga je koncipiran iz dva dijela:

  1. Takmičenje za sve Osnovne škole Općine Novi Grad Sarajevo

Pravo nastupa i ograničenja: svi uzrasti koji su učenici osnovnih škola Općine Novi Grad Sarajevo. Dva dječaka i dvije djevojčice na svakoj disciplini. Reprezentaciju škole određuje nastavnih sporta i tjelesnog odgoja ili neka drugo osoba imenovana za ovu funkciju.

Program: dječaci: 60m, 300m, 1000m, dalj i kugla. Djevojčice: 60m, 300m, 600m, dalj i kugla.

Nagrade: tri prvoplasirana takmičara/ke u svakoj disciplini dobivaju medalju i diplomu. Tri prvoplasirane škole u ekipnoj konkurenciji dobivaju pehar. Ukoliko organizator uspije obezbjediti dodatne nagrade, u šta ulažemo velike napore, s ljubavlju ćemo iste dodijeliti na takmičenju.

Početak: 16.00h

  1. Takmičenje za kvalitetne profesionalne atletičare BiH i regije

Pravo nastupa i ograničenja: sve kategorije. Organizator zadržava pravo da u slučaju velikog broja prijavljenih takmičara/ki na nekoj od disciplina iz programa, ne prihvati prijave takmičara sa slabijim rezultatom.

Program: za muškarce i žene: 100m, 400m, 800m, 3000m, kugla.

Nagrade: tri prvoplasirana takmičara/ke u svakoj disciplini dobivaju novčane nagrade i to: 1.mjesto 150 KM, 2.mjesto100KM, i 3.mjesto 50KM. Četvero najboljih takmičara prema IAAF tablicama, dobiva novčanu nagradu i to : 1. rezultat 400 KM, 2. rezultat 300 KM, 3. rezultat 200 KM i 4. rezultat 100KM.

Utrka 5k za rekreativce:
AK Novi Grad Sarajevo na prvom mitingu organizira i utrku 5k za sve rekreativce. Ovime se posebno daje doprinos rekreativnom trčanju koje doživljava procvat u našoj zemlji. AK Novi Grad u svojoj ponudi ima brojne programe treniranja pa tako i program namijenjen posebno za rekreativce tako da rekreativni dio nipošto nije zaboravljen niti zakinut od strane profesionalnog atletskog kluba i profesionalnih atletičara. Propis rekreativne utrke donosi sljedeća pravila: utrka će biti održana ukoliko se prijavi najmanje 10 rekreativaca, a maksimalan broj učesnika je 20 zbog ograničenih organizacijskih resursa. Svi zainteresirani za utrku rekreativaca na 5 kilometara mogu svoje prijave izvršiti na mail mojetrcanje@gmail.com. U prijavi navesti sljedeće: Ime i Prezime, datum rođenja, klub/udruženje ili individualac, grad iz kojeg dolazite, s naznakom „Prijava za rekreativnu utrku 5k“. Zadnji rok prijava je 09. 06. 2016. godine do 18 sati. Ovom prilikom grad Sarajevo i naša zemlja biva bogatija za još jednu utrku za ljubitelje rekreativnog trčanja i ukoliko bude dovoljno interesovanja postoji mogućnost da ova „petica“ postane već dogodine velika utrka sa puno boljim resursima i organizacijom što znači i nagradama.

Početak 18.00h

110401-N-HC601-027 SAN DIEGO (April 1, 2011) Sailors cross the line during the first annual Chief Petty Officer Birthday 5K Run/Walk at Naval Base San Diego. The run/walk celebrated the 118th birthday of the chief petty officer rank and was open to Sailors, dependents, civilians, contractors and retirees. (U.S. Navy photo by Candice Villarreal/Released)

Miting je odobren od strane Atletskog saveza BiH i isti se održava pod nadzorom Atletskog saveza BiH. Pravila i propozicije u cjelini važe propozicije ASBiH. Mjerenje vremena je elektronsko.

Miting ima za cilj da popularizira atletiku na teritoriji Općine novi Grad Sarajevo i ostalih dijelova Sarajeva, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, iz razloga jer duži vremenski period Sarajevo nema Atletski miting na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što je u velikoj mjeri doprinijelo da atletika bude na niskim granama popularnosti i primjenljivosti u Sarajevu.

U želji da promijenimo prethodno rečeno organizujemo ovaj miting sa namjerom da u prvom dijelu mitinga okupimo i zadržimo u atletici talentovanu djecu iz škola Općine Novi Grad Sarajevo, te u drugom dijelu mitinga da okupimo kvalitetne afirmisane atletičare/ke iz BiH i regije i tako ponudimo lijep atletski performans publici.

Atletski resursi Centra Safet Zajko i veliki broj posjetioca koji svakodnevno obiđe isti Centar, obećavaju da će se stvoriti ambijent za atletski miting koji će atletičarima/kama obezbjediti pravu atmosferu za dobar performans.

Ovim putem pozivam sve ljubitelje atletike da dođu 11. 06. 2016. godine u Centar Safet Zajko te da na taj način podrže 1. Atletski miting Novi Grad Sarajevo.

www.atleta.ba & www.trcanje.net

 

 

Vaši komentari

Banner