UKLJUČI SE U AKCIJU: TiTo humanitarni bazar

Udruženje „Trčanje i to“ iz Sarajeva (popularno: TiTo) pokrenulo je zanimljivu i korisnu akciju pod nazivom "TiTo humanitarni bazar".

1041
Banner

Piše: Edina Harbinja

Cilj je dati podršku malim herojima našeg društva i prikupiti sredstva za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“.

Bazar je u formi Facebook grupe, a ponuda uključuje sportsku, uglavnom trkačku, opremu. Oprema je polovna (u dobrom stanju) ili sasvim nova. Bazar će trajati cijeli septembar 2022. godine, a na kraju akcije će se sav prikupljeni novac uplatiti Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“. Ukoliko bude interesa, moguće je produžiti trajanje bazara.

Pravila bazara

Svu sportsku opremu objavljuje isključivo admin Facebook grupe. Sportsku opremu koju osobe žele prodati u svrhu donacije slikaju i uz opis pošalju adminu grupe. Ukoliko je artikal u redu i jasno vidljiv na slici, admin ga objavljuje za prodaju. Cijenu može predložiti prodavac ili je odrediti u dogovoru sa adminom. Kupoprodaja se obavlja direktno ili putem admina, kojem se na kraju dostavlja novac od prodatog artikla. Kupoprodaja se može obaviti na treninzima, trkama ili bilo kojim drugim prigodama.

Link bazara

Sportska oprema mora biti u dobrom stanju. Ništa poderano, prljavo, ofucano ili što sami ne bismo htjeli nositi se neće prodavati. Pored trkačke opreme može se ponuditi i druga vrsta sportske opreme. Svaka slika artikla obavezno mora sadržavati informacije o veličini, marki, namjeni, muška/ženska, stanju i cijeni.

Primjer: Ženske trkačke patike Nike, broj 38, uski model, korištene jednu sezonu, u solidnom stanju, bez oštećenja, 40 KM.

Potrebno je navesti i slikati ako artikal ima i neko manje oštećenje. Sve stvari će imati simboličnu cijenu (primjer: patike 30-50 KM).

Admin grupe vodi evidenciju o svim ponuđenim i prodatim artiklima i sakupljenom novcu. Na kraju mjeseca objavljuje konačni skupljeni iznos, a novac se uplaćuje na račun Udruženja putem računa „Trčanje i to“. Artikli koji se ne prodaju doniraju se Udruženju Pomozi.ba.

Za kraj…

TiTo vas poziva da se priključite akciji i da se u što većem broju pridružite bazaru, donirate opremu i/ili kupite nešto i tako date svoj doprinos zlatnom septembru.

Link bazara

Vaši komentari

Banner