Deset dana dijeli nas od „Trebevićke petice“

Nakon uspješno održane trke“ TVBingo Family Run“, kojom je NGO Marathon zvanično otpočeo ovogodišnju trkačku sezonu, vrijeme je i za trku koja će donijeti mnogo uzbuđenja i adrenalina koji će zavladati Trebevićem, nadomak Sarajeva.

517
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Riječ je o utrci „Trebevićka petica“ ROOF GARDENS by XYILLION,  koju NGO Marathon organizuje već drugu godinu za redom u saradnji sa investicijskom kompanijom XYLLION iz Sarajeva, a koja će biti održana 21. maja na Trebeviću s početkom u 10 sati.

Ova utrka pruža jedinstvenu priliku da se istraži predivna priroda Trebevića i uživa u nevjerovatnom pogledu na okolne vrhove i doline, a trkači će se suočiti sa izazovnim terenom koji obuhvata strm uspon, vijugave staze i brze spustove. Ovakva kombinacija raznolikog terena stvoriti će dinamičnu utrku za sve sudionike.

Utrka “Trebevićka petica” ROOF GARDENS by XYLLION je zamišljena kao mjesto okupljanja rekreativaca zaljubljenika u prirodu. U cilju podizanja svijesti o zdravoj planeti, veći dio opreme i trkačkih rekvizita bit će napravljeni od recikliranih ili prirodnih materijala, baš kao i medalja koju vam s ponosom predstavljamo.

Izrađena je s pažnjom od odabranog drveta, čime se ističe prirodna ljepota i povezanost s okolišem. Simbol Trebevića, prikazan na medalji, predstavlja ikonu Trebevićke žičare – simbol avanture i povezanosti s planinom. Ova posebna medalja svim sudionicima ostaće kao značajan podsjetnik na postignuće i nezaboravno iskustvo koje ih očekuje.

„Trebevićka petica“ koja nam predstoji specifična je po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prava prilika da na trasi dugoj 5 kilometara testiraju svoju spremnost, brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo. Trkače, nakon utrke, očekuje i druženje na GREENPARK SPACE terasama sa panoramskim pogledom na Sarajevo uz prigodnu zabavu i plesne ritmove i sjajnu energiju.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice udruženja www.sarajevomarathon.ba.

Vaši komentari

Banner