(VIDEO) 3. STOLAČKI CENER: Tri rekorda staze, aktivniji volonteri i življa atmosfera

Treće izdanje Stolačkog cenera, održano prošle subote, je obilježio rekordan broj finišera za ovu trku.

1060
Foto: Ivana Krezić

Tekst i video: Ersan Bijedić

Statistika je pokazala ukupni rast broja učesnika (351 trkač), ali pad broja trkača na glavnoj distanci od 10 kilometara.

U muškoj konkurenciji su postignuti rekordi staze, na 10km je Rinas Akhmadeyev trčao 31:30, što je bolje za skoro minutu od prošlogodišnjeg rekorda staze, dok je Uroš Gutić na 5km trčao 16:23, što je za 3 sekunde bolje od prošlosezonskog rezultata Belmina Mrkanovića. Kod žena je na 10km rekord staze sačuvala Lucia Kimani sa 39:04 iz prošle godine, dok je Alma Hrnjić postavila novi rekord na 5km: 18:36. Više o rezultatskom dijelu saznajte na LINK-u.

Atmosfera na trci je možda bila malo življa duž čitave staze, što ćete moći vidjeti u videu iz priloga. Evidentno su bili aktivniji i volonteri pri usmjeravanju takmičara, a jednako i na okrepnim stanicama. Iako nisu certificirane, staze su po GPS-u imale prilično korektne dužine. Ovaj put su zbog radova na jednoj manjoj dionici imale i makadamski dio.

Ukupno djeluje kao da je stečeno iskustvo pomoglo domaćinima da prirede najbolju manifestaciju dosad. Kako je to izgledalo na ulicama Stoca, provjerite iz našeg videa.

Vaši komentari

Banner