9. DUVANJSKA DESETKA: Otvoreno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10 km 5. 8. 2023. u 18 sati

Tradicionalna večera za sve sudionike, a od novosti ističemo dječju utrku, tombolu, i koncert poslije utrke.

1457
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Gotovo da nema utrke u Bosni i Hercegovini, a da na njoj nije sudjelovao barem jedan crveno – bijeli dres s natpisom AK Puls Tomislavgrad.

Kako je bilo prošle godine u Tomislavgradu saznajte iz MT video izvještaja na LINK-u.

I najčešće ekipa u tim dresovima postiže odlične kako rezultate, tako i plasmane. Kao što su dobri na cestovnim i trail stazama, ekipa iz ‘Pulsa’ gotovo puno desetljeće uspješno organizira cestovnu utrku „Duvanjska desetka“. Ove godine utrka će doživjeti svoje deveto izdanje (5. 8. 2023.), a kao nagrada za uspješan rad i ove godine stigla je od Atletskog saveza BiH. Kako prošle, tako i ove godine „desetka“ će biti otvoreno državno prvenstvo BiH i FBiH na 10 km te su domaćini posebno ponosni što će još jednom biti u prilici ugostiti najbolje atletičare iz države, ali i biti domaćin za sve ljubitelje trčanja koji tradicionalno dolaze iz više od četrdeset gradova i desetak zemalja. Dojmovi su uvijek pozitivni te se svi osjećaju kao kod kuće.

Staza je trokružna te ima AIMS certifikat, a zahvaljujući sponzorima domaćini su i ove godine za najbolje osigurali vrijedne nagrade. Tradicionalno se posebna briga vodi o domaćim trkačima.

Organizatori ističu kako nagradni fond nikad nije bio veći, jer kvaliteta to zaslužuje. Svi pak sudionici utrke u startnom paketu dobit će startni broj, službenu majicu utrke, jedinstvenu finišersku medalju, okrijepu na stazi i u cilju te večeru poslije utrke.

Ovome dodajemo da je „Duvanjska desetka“ i peto kolo Rekreativne trkačke lige koju organizira Sanus motus iz Mostara na što su organizatori posebno ponosni.

Uz desetku kao glavnu utrku, ljubitelji trčanja mogu birati i Utrku građana u dužini 3,3 km. Ona je namijenjena svima koji se tek upuštaju u trkačke izazove te iz godine u godinu i ova dionica privlači sve veći broj zainteresiranih.

Od novosti ističemo tombolu s vrijednim nagradama za sve sudionike koji imaju startni broj na glavnoj i na Utrci građana, a tu je i koncert koji će uslijediti poslije večere.

Poseban naglasak za ovogodišnje izdanje organizatori stavljaju na djecu i mlade. S ciljem promicanja trčanja i zdravog načina života čitav uvodni dio programa pripast će utrkama za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Za sve rekreativce, lovce na postolja kao i trkače koji se žele okušati na otvorenom državnom prvenstvu prijave su dostupne na sljedećim linkovima: UTRKA NA 10km; UTRKA NA 3,3km.

Kako će izgledati majica, medalja i koje će sve nagrade biti dostupne na tomboli, u narednim danima bit će objavljeno na facebook stranici Atletskoga kluba Puls Tomislavgrad.

Vaši komentari

Banner