TK FENIKS: Novi član male bh. triatlonske porodice

Iako se ideja o osnivanju našeg kluba rodila davno, bilo je potrebno vrijeme da ona i sazri.

1312
Banner
Banner
Banner

Piše: Jasmin Harbinja

Zbog toga je klub tek osnovan ove godine i zvanično je dio Triatlon i pentatlon saveza Bosne i Hercegovine.

Naša duboka ljubav prema sportu oduvijek je bila prisutna, ali smo također bili svjesni izazova s kojima se sport suočava u Bosni i Hercegovini. Ovaj proces je zahtijevao vrijeme kako bi se naša vizija i misija kristalizirale.

Vodstvo kluba čine: Jasmin Harbinja (predsjednik), Jasmin Pandur (potpredsjednik), Minela Mujkić (predsjednica Skupštine), Amar Borić (sekretar).

Jasmin Harbinja je trener sa certifikatom „World of triatlon coach“ i predsjednik udruženja „Trčanje i to“. Za dodatna pitanja ili trening vodstvo mu se možete obratiti preko Facebook Pagea.

Lično sam posvećen razvoju i unapređenju, što ličnom, što unapređenju zajednice i sporta, a triatlon je oblast koja je u našoj zemlji tek u povojima, posebno komparirajući sa situacijom u okruženju. To je samo jedan od mnogih izazova s kojima ćemo se suočiti, ali smo odlučni da na njima radimo.

Ovako ozbiljan projekat zahtijeva tim posvećenih pojedinaca koji razumiju proces i spremni su da se posvete ostvarenju ciljeva. Na osnivanju kluba su radili Amar Borić, Jasmin Pandur i Minela Mujkić. Svako od njih ima ključnu ulogu u organizaciji kluba. Jasmin Pandur je podpredsjednik kluba, Amar Borić je sekretar, a Minela je predsjednica skupštine.

Amar i Jasmin su strastveni sportisti. Amar je bio rekorder u plivanju u Bosni i Hercegovini i igrao je ključnu ulogu u izgradnji bazena u Zenici. On nam je i garancija da ćemo našim triatloncima omogućiti unapređenje oblasti s kojom se pretežno amateri najviše i muče, a to je plivanje. Jasmin je dugo prisutan u svijetu sporta i nedavno je razvio ljubav prema triatlonu. Cijeli tim dobro razumije proces stvaranja selekcije i koliko je ona bitna u svijetu sporta.

Jedna specifičnost za naš klub jeste ta da, iako smo zvanično osnovani u Sarajevu, osnivači su na tri različite lokacije. Tako je Amar iz Konjica, a Jasmin iz Blagaja.

Misija Triatlonskog kluba Feniks je da promoviše triatlon kao sveobuhvatan sport, inspirišući i podržavajući svoje članove u dostizanju njihovog punog potencijala. Naš cilj je da svakom članu kluba pružimo priliku da se razvije kao sportista, postigne sportske uspjehe i istovremeno promoviše zdrav način života i timski duh.

Naša vizija je da stvorimo inspirativno okruženje koje podstiče razvoj izvanrednih triatlonaca, dok istovremeno pružamo podršku i motivaciju svakom članu kluba, bez obzira na njihovo iskustvo.

Naš krajnji cilj je da iznjedrimo nove mlade nade u triatlonu koje će jednog dana s ponosom predstavljati našu zemlju na takmičenjima, posebno na olimpijskim triatlonima. To ne znači da nećemo podržavati naše članove u svakoj triatlonskoj disciplini koju odaberu.

Početak je važan i zahtijeva puno rada na sebi i stvaranju uslova za rad s mladim nadama. Plan je već postavljen, a sprovođenje leži u našim rukama. Pored toga, posvetit ćemo se razvoju takmičenja u našoj zajednici, ali o tome više drugom prilikom.

Također, želimo ostvariti saradnju s drugim klubovima kako u našem okruženju, tako i šire. Vjerujemo da ćemo kroz razmjenu pozitivnih praksi svi zajedno napredovati.

Naši takmičari već su bili aktivni dok je trajao proces registracije kluba, a sada će nas s ponosom predstavljati. Kao što osnivači nisu lokalni, tako ni takmičari nisu isto. Ima nas od Sarajeva, Zenice pa do Mostara i Doboja. Najaktivniji član našeg tima je Ferid Ekinović koji se redovno u svojoj starosnoj kategoriji penje na postolja.

Triatlon je divan i dinamičan sport i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ovom uzbudljivom putovanju. Kontaktirajte nas putem e-maila na info@tkfeniks.ba ili društvenih mreža.

Vaša strast i posvećenost mogu pridonijeti uspjehu Triatlonskog kluba Feniks. Budite dio naše priče i zajedno gradimo svijetlu budućnost triatlona u našoj zemlji.

Vaši komentari

Banner